Foto: Siren Lauvdal
(Til 8 personer)
2 kg poteter
450 g grønne bønner
2 dl pesto
100 g purre
4 ss balsamico
Lag denne gjerne et par timer før servering. Jeg liker å bruke små poteter, men det
gjør du som du vil med. Det viktigste er at du ikke overkoker dem. Ta dem gjerne litt før de er helt ferdig, de «koker» nemlig litt til på sin egen ettervarme. Bland også i pesto relativt kjapt etter at du har tatt potetene opp fra kjelen. da setter smakene seg mye bedre. Altså, kok potetene og ha i bønner rett før du skal ta av potetene. Hell av vannet og ha grønnsakene over i en bolle. Lag pesto selv, eller bruke et glass. Ha i pesto og hakket purre. Bland godt. Avkjøl. Ha i eddik og smak til med salt og pepper.
Pesto
100 g pinjekjerner
1,5 dl olivenolje
1 potte basilikum
60 g fersk parmesan
godt salt
Rist pinjekjernene i en stekepanne. Kjør dem i en foodprocessor sammen med olje,
revet parmesan og basilikumblader. Hjemmelagd pesto holder seg et par uker
i kjøleskapet.
