Bak Fasaden

- Problemene forsvinner ikke selv om det ser bra ut på utsiden

Kristine Storli Henningsen har kastet alt som heter fasade, for hvem liker vel egentlig perfekte mennesker.

ANTISUPER: Forfatter og blogger, Kristine Storli Henningsen, er ikke redd for å vise seg slik hun virkelig er. Foto: All Over Press Norway
ANTISUPER: Forfatter og blogger, Kristine Storli Henningsen, er ikke redd for å vise seg slik hun virkelig er. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å tenke at fasade er noe som gjelder «de andre». Noe de driver med på vestkanten, med hytter, designvesker og Canada Goose-jakker. Hvem vil vel innrømme at de bryr seg om en overflatisk fasade? 

Fasade handler om mer enn materialisme. Det handler om hvordan vi framstiller oss som mennesker, og det angår oss alle. Helt ærlig, kaller du mann og barn for «baby» og «gullet» like ofte når du ikke har publikum? Snakker du ikke litt penere med dine nærmeste foran andre?

LES OGSÅ: De vi sammenligner oss med er også bare mennesker

Slutt med perfeksjonsjaget

En som prøver å være en motvekt til perfeksjonsjaget, er Kristine Storli Henningsen, forfatter og blogger kjent som Antisupermamma.  

Rent teoretisk vet vi at vi liker ekte mennesker med ekte problemer. Likevel tviholder vi på masken – hvorfor det, egentlig?  Ifølge henne handler fasadejaget om to ting:   – Først og fremst handler det om overlevelse. Mennesket er flokkdyr og har dermed et grunnleggende behov for å bli likt og etterape hverandre. For det andre lever vi i en tid med sosiale medier som kun viser en flik av livet vårt; når vi ser vakrest ut og har det som best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer