(4 porsjoner)Du trenger:3 store tomater3 grovhakket sjalottløk1 ss grovhakket, frisk kjørvel1 ss grovhakket, frisk basilikum1 ss grovhakket, frisk estragon1 ss grovklippet, frisk gressløksaft av 1/2 sitron1 1/2 ss balsamicoeddik2 ss olivenolje, pluss litt ekstra til å dryppe over4 laksefileter, uten skinn, à ca. 150 gen klype saltSlik gjør du:Forvarm stekeovnen til 150 grader. Forvell tomatene ved å legge dem i en kjele med kokende, lettsaltet vann i ett minutt. Legg dem rett over i en bolle med iskaldt vann i ett minutt. La tomatene renne av, og trekk av skinnet. Fjern kjernen og frøene, og skjær tomatkjøttet i terninger. Ha tomatterningene i en bolle sammen med sjalottløk, kjørvel, basilikum, estragon og gressløk. Visp sammen sitronsaft, balsamico og 2 ss olivenolje. Tilsett tomatblandingen, vend sammen. Salt laksefiletene lett og drypp på litt ekstra olivenolje. Sett en stor stekepanne over sterk varme, og stek filetene raskt i 30 sekunder på hver side. Legg dem på en bakeplate, og stek dem i ovnen i 12 minutter, til de er gjennomstekt. La laksefiletene renne av på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. Legg filetene på fire tallerkener. Ha 1–2 ss tomatsalsa over hver laksefilet, og server straks.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger