Laks med en vri.
Laks med en vri. Vis mer

Laks

Provençalsk laks

Fristende laksefilet med urter og tomater.

Publisert
Sist oppdatert
(4 porsjoner)

Du trenger:
3 store tomater
3 grovhakket sjalottløk
1 ss grovhakket, frisk kjørvel
1 ss grovhakket, frisk basilikum
1 ss grovhakket, frisk estragon
1 ss grovklippet, frisk gressløk
saft av 1/2 sitron
1 1/2 ss balsamicoeddik
2 ss olivenolje, pluss litt ekstra til å dryppe over
4 laksefileter, uten skinn, à ca. 150 g
en klype salt

Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 150 grader. Forvell tomatene ved å legge dem i en kjele med kokende, lettsaltet vann i ett minutt. Legg dem rett over i en bolle med iskaldt vann i ett minutt. La tomatene renne av, og trekk av skinnet. Fjern kjernen og frøene, og skjær tomatkjøttet i terninger.

Ha tomatterningene i en bolle sammen med sjalottløk, kjørvel, basilikum, estragon og gressløk. Visp sammen sitronsaft, balsamico og 2 ss olivenolje. Tilsett tomatblandingen, vend sammen.

Salt laksefiletene lett og drypp på litt ekstra olivenolje. Sett en stor stekepanne over sterk varme, og stek filetene raskt i 30 sekunder på hver side.

Legg dem på en bakeplate, og stek dem i ovnen i 12 minutter, til de er gjennomstekt. La laksefiletene renne av på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. Legg filetene på fire tallerkener. Ha 1–2 ss tomatsalsa over hver laksefilet, og server straks.

Laks med en vri.
Laks med en vri. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer