Foto: Siren Lauvdal
1 halv porsjon klassisk paibunn
(forstekes)
Praline
100 g mørkt sukker
1 ss usaltet smør, romtemperert
1 ss fersk ingefær, revet
Fyll
3 dl gresskarpuré (finnes på hermetikk i velassorterte forretninger)
60 g mørkt sukker
4 ts hvetemel
1 1/2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
klype nellik
klype salt
3 store egg
2, 25 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
Deig: Rull den ut, ha den i form og avkjøl i 30 minutter. Sett stekeovnen på 220°. Fyll paiformen med vekt og bak til den er gyllen, i ca 10 minutter.
Praline: Bland sukker, smør og fersk ingefær i en bolle. Fjern folien og smør pralinen utover
paiskallet. Bak videre i ovnen i ca 12 minutter. Ta ut formen og sett ned temperaturen til 170°.
Fyll: I en bolle bland gresskarpuré, sukker, mel, kanel, ingefær, nellik og salt. Tilsett egg, fløte og vaniljeekstrakt og pisk til det er blandet. Ha fyllet over pralinen når den har stivnet, men fortsatt er varm. Bak paien til fyllet ser tørt ut, i 45–50 minutter. Avkjøl. Sett
i kjøleskapet over natten.
