Dessert

Pumpkin Ginger Love Praline Pie

Denne paien er best dagen etter, da har smakene satt seg skikkelig.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






1 halv porsjon klassisk paibunn
(forstekes)

Praline
100 g mørkt sukker
1 ss usaltet smør, romtemperert
1 ss fersk ingefær, revet

Fyll
3 dl gresskarpuré (finnes på hermetikk i velassorterte forretninger)
60 g mørkt sukker
4 ts hvetemel
1 1/2 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
klype nellik
klype salt
3 store egg
2, 25 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt

Deig: Rull den ut, ha den i form og avkjøl i 30 minutter. Sett stekeovnen på 220°. Fyll paiformen med vekt og bak til den er gyllen, i ca 10 minutter.
Praline: Bland sukker, smør og fersk ingefær i en bolle. Fjern folien og smør pralinen utover
paiskallet. Bak videre i ovnen i ca 12 minutter. Ta ut formen og sett ned temperaturen til 170°.
Fyll: I en bolle bland gresskarpuré, sukker, mel, kanel, ingefær, nellik og salt. Tilsett egg, fløte og vaniljeekstrakt og pisk til det er blandet. Ha fyllet over pralinen når den har stivnet, men fortsatt er varm. Bak paien til fyllet ser tørt ut, i 45–50 minutter. Avkjøl. Sett
i kjøleskapet over natten.

Pumpkin ginger love praline pie
Pumpkin ginger love praline pie Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer