Fra Fåvang til Hollywood:

Ragnhild (28) er stuntkvinne i Hollywood

- Jeg faller gjerne fra store høyder og takker ikke nei til en slåsskamp.

STUNTKVINNE: Catfight i wreslingringen. Stuntkvinne Ragnhild har alltid trivdes med action. FOTO: wow superheros
STUNTKVINNE: Catfight i wreslingringen. Stuntkvinne Ragnhild har alltid trivdes med action. FOTO: wow superheros Vis mer
Publisert

Det er en solfylt sommerdag KK møter Ragnhild Bjørge (28) på Lillehammer. Hun er i Norge for å delta på seminar med Nordic Stage Fight Society og for å nyte ferie. Til daglig bor hun i Los Angles hvor hun jobber som skuespiller og stuntkvinne.

Det er store kontraster mellom naturskjønne, rolige og trygge Fåvang i Gudbrandsdalen hvor Ragnhild vokste opp til det hektiske og glamorøse Hollywood. Så hvordan havnet hun der?

– Jeg bestemte meg tidlig for at det var stuntkvinne jeg ville bli. Og med mye arbeid og en mengde stahet nådde jeg målet mitt, sier Ragnhild smilende.

Ragnhild har alltid drevet med hest og som 10-åring startet hun også med karate. Som 15-åring flyttet hun på hybel for å ta hestefag på videregående skole. Planen var først å bli jockey, men hun var for høy.

– Det var rett og slett mye knall og fall i barndommen. Det passet meg bra. Hest og kampsport er fortsatt mine hobbyer, legger hun til.

Så gikk turen innom Høgskolen i Oslo på Drama og teaterkommunikasjon, før hun reiste videre til USA og tok en Bachelor i filmskuespill ved New York Film Academy i Los Angles. Kort tid etter fikk hun kunstnervisa for opphold i landet, og sammen med flere jobbtilbud valgte hun å bli boende i filmbyen, like i nærheten av Warner Brothers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer