Spreke 90-åringer:

Ragnhild (92): - Man kan ikke unngå å se seg selv i speilet og tenke: «herregud, over 90 år og så lever man fremdeles»!

Vi har møtt ni mennesker over 90 år som deler av sin livserfaring. Se video i toppen!

DELER SIN LIVSERFARING: KK har snakket med ni herlige personer over 90 år som har delt litt av sin livserfaring med oss. Hva er hemmeligheten bak et langt liv? Angrer de på noe de ikke fikk gjort? Svarene er til å smile - og gråte en liten skvett - av! VIDEO: Angelica Martinsen Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn blir stadig eldre, og ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var forventet levealder i 2017 84,3 år for kvinner og 80,9 år for menn.

Men det finnes jo de som blir godt over gjennomsnittet. Norske menn og kvinner som runder både 90 og 100 år. Disse menneskene ble født på slutten av 1910-tallet og i løpet av 1920-tallet.

De har alle opplevd én verdenskrig, og de aller eldste av dem levde faktisk under både første og andre verdenskrig. De vokste opp uten mobiltelefon, nettbrett og TV. Uten elbil og uten elsykkel. De husker hvor de var da president John F. Kennedy ble skutt i november 1963 og hva de gjorde da Neil Armstrong, som det første mennesket i verden, satte sine føtter på månen i juli 1969.

Mange av dem er fortsatt ved god helse, er klare i toppen og enkelte er friske nok til å bo hjemme hele livet ut. Hvem består den såkalte eldrebølgen egentlig av? Hvilke erfaringer har de gjort seg gjennom livet, og hva kan vi lære av dem? Er det noe de angrer på at de ikke fikk gjort?

KK har møtt ni herlige personer over 90 år (én av dem var utrolig nok 101 år!) og snakket med dem om nettopp dette. Hør de fantastiske svarene i videoen øverst i saken!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer