Kultur

Rampete barneteater

Jo Strømgren ble far og barneteaterforfatter.

Rampete barneteater
Publisert
Sist oppdatert
Tekst og foto: Caroline Drefvelin

Da Jo Strømgren (35) fikk vite at han skulle bli pappa, satt han seg rett ned og skrev et dukketeaterstykke. Resultatet ser du på Riksteatret.

Forestillingen Jorden rundt på 80 minutter har urpremiere med Riksteatret i september. Men det er over ett år siden multikunstneren Jo Strømgren begynte å skrive på manuset, nemlig det øyeblikket han fikk vite at kjæresten Anna Dworak (34) var gravid.

- Jeg satt meg rett ned og begynte å skrive. Jeg har aldri prioritert barn før, men jeg tror det blir mer barneforestillinger framover. Som for alle andre pompøse, nybakte fedre handler det om å gjenoppdage sin egen barndom. Det er som en tidsreise, sier trønderen, som nå er far til Franz (6 md.)

Jo Strømgren er aller mest kjent for Jo Strømgren Kompani og deres nyskapende arbeid innenfor internasjonal samtidsdans, men har også tidligere blant annet samarbeidet med Riksteatret. Inspirasjonen til det nye dukketeaterstykket er hentet fra både ”The Muppet Show” og Jules Vernes’ klassiker ”Jorden rundt på 80 dager”.
Forestillingen handler om to gutter som blir lurt med i et realityshow, der premien er et år skolefri.

- Det hele starter i det norske realityhelvetet, og ender opp på et sted som likner mer på de historiene jeg likte. Det begynner i et grelt tv-studio og slutter i en ballong på vei ned i solnedgangen. Stykket skal være mest mulig gøy for barna, mens for foreldrene er det en klar harselas med mediebildet, sier Strømgren til kk.no.

Han er opptatt av at det ikke skal være noen moralske pekefingre.

- Det er en liten, rampete forestilling. Selv om jeg jobber med barn, betyr det ikke at det blir pedagogisk. Jeg er 35 år og har vokst opp med pedagogisk barne-tv. Den retningen tar jeg ikke, sier Jo Strømgren.

Jorden rundt på 80 minutter passer for barn på fem år og oppover, og har urpremiere den 2. september i Melhus. Etter det turnerer den landet rundt fram til november.


LES OGSÅ:
  • Anker Ousdal og Holmen blir herr og fru

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer