Kultur

Raser mot Madonna

Religiøse forbanner superstjernens turnéshow.

Madonna lot seg korsfeste på scenen. Det har provosert mange.
Madonna lot seg korsfeste på scenen. Det har provosert mange. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Madonnas turnéstart har oppskriftsmessig skapt rabalder. Popgudinnen har tradisjonelt sjokkert med sine mange sprell, og nå gjentar hun bedriften. Nok en gang er det religiøse grupper som hisser seg opp.


 • Se stor bildespesial fra turnéstarten her


 • Årsaken til reaksjonene er at Madonna i løpet av showet lar seg spenne opp på et høyt kors, i noe som likner en korsfestelse. Dette faller ikke i god jord hos kritikerne.

  - Dette er provoserende. Madonna misbruker kristne symboler, sier David Muir i Den evangeliske alliansen til City Times.

  Den engelske Kirken reagerer også på Madonnas korsfestelse.

  - Vi forstår ikke hvorfor en så talentfull artist velger å markedsføre seg selv ved å støte en stor gruppe mennesker. Vi lurer på om Madonna er klar for alt det det medfører å bære en tornekrone, spør kirkens talsmann, David Muir, retorisk.

  Flere kritikere reagerer spesielt sterkt på at Madonna velger korsfestelsen til sceneunderholdning.

  - Korsfestelsen er det sentrale elementet i historien om hvordan Gud ble menneske og ofret seg for oss. Å bruke det som scenerekvisita, er en banal perversjon, sier talsmannen for katolikkene i England og Wales.

  Confessions Tour er Madonnas sjuende verdensturné i løpet av hennes karrière. Turneen består så langt av rundt 50 konserter, hvor så godt som alle er utsolgt. Turneen startet søndag på The Forum i Inglewood, Los Angeles. 30. juli inntar popdronningen Europa, da venter fansen i Cardiff Millennium Stadium. Nærmeste konsert for norske fans er i Horsens i Danmark 24. august - konserten er for lengst utsolgt.

  Confessions Tour erden mest inntektsbringende turneen for en kvinnelig soloartist noen gang, ifølge Billboard Magazine. Svært høye billettpriser sikrer Madonna rekordoverskudd i turnésammenheng: det er ventet at stjernen vil sitte igjen med om lag 200 millioner dollar.

  Madonna lot seg korsfeste på scenen. Det har provosert mange.
  Madonna lot seg korsfeste på scenen. Det har provosert mange. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer