Pasta

Rask og sunn pasta

Har du pasta i huset, kan du alltid lage en deilig rett av det du har ­liggende. Her får du tre gode varianter!

Rask og sunn pasta
Publisert
Sist oppdatert

Pasta med italienske kjøttboller i tomatsaus 
(4 porsjoner)

Her kan du velge pasta etter hva du har i skapet. Det er mange typer småpasta å velge i, som alle passer til denne smakfulle retten med kjøttboller og tomatsaus. Dette blir hele familiens favoritt.

400 g karbonadedeig
1 ¼ ts salt
2 ss revet løk
2 finhakket hvitløk
1 ss tørket oregano
1 dl melk
1 egg
1 ss potetmel
2 ss olivenolje til steking
300 g pasta

Tomatsaus:
1 løk
2 finhakkede hvitløkbåter
2 stilker selleri
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 dl hønsebuljong
2 ss tomatpuré
salt og pepper

Tilbehør:
frisk basilikum eller persille
revet parmesan
blandet salat

Rør kjøttet med salt. Bland i de andre ingrediensene. Form til små kjøttboller med en stor teskje. Stek dem i olivenolje i en panne til de blir gylne og gjennomstekte.

Kok pasta etter anvisning på emballasjen og la den renne av i sikt. 

Skjær løk og selleri i små terninger. Surr løk, hvitløk og selleri i olivenolje i en gryte. Tilsett de øvrige ingrediensene til sausen og la det småkoke uten lokk i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tilsett kjøttbollene og la det småkoke i ca. 5 minutter. Vend sammen saus og pasta. Server ­retten straks med parmesan og en salat. Pynt med friske basilikumblader.


 

Rask og sunn pasta

Pasta med bacon og  sitron- og valnøttpesto 
(4 porsjoner)

Lag din egen pesto med sitron og valnøtter. Den ­mikser du fort sammen i en blender. Den er perfekt å blande med nykokt pasta.

300 g pastarør
150 g bacon

Sitron- og valnøttpesto:
1 bunt persille
1 ts revet sitronskall
75 g valnøtter
1 hvitløkbåt
50 g revet parmesan
¾ ts salt
grovmalt pepper
1 dl god olivenolje

Tilbehør:
parmesan
salat
halve småtomater
oliven 
små spinatblader

Rens persillen for grove stilker. Vask sitronen godt. Ha alle ingrediensene til ­pestoen i en mikser og kjør det til en jevn masse. Smak til. 

Kok pastaen etter anvisning på emballasjen og la den renne av i en sil. Vend den varme pastaen med pesto.

Stek baconskivene sprø i en varm panne. Brekk skivene i mindre biter og dryss dem over pastaen. Server pasta med det foreslåtte ­tilbehøret.


 

Lakselasagne Foto: All Over Press
Lakselasagne Foto: All Over Press Vis mer

Lakselasagne  
(4 porsjoner)

Det er litt jobb å lage lasagne, men det er gjerne verdt det. Her er det laksefarse og to typer ost sammen med grønn pepper som gir lasagnen særpreg!

500 g fersk laks uten skinn og ben
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
1 løk
10 champignoner
olje til steking
100 g fersk babyspinat
125 g mozzarella
125 g blåmuggost
400 g lasagneplater

Saus:
1 ss grønne pepperkorn
3 dl kremfløte
1 dl hvitvin
2 laurbærblad
1 ss fiskefond
1–2 ts maisenna til jevning

Skjær laks i store biter og kjør i kjøkkenmaskin til en farse sammen med salt og pepper.

Skrell og finhakk løk og skjær sopp i tynne skiver. 

Varm opp en stekepanne med 3 ss olje. Legg i sopp og løk og stek i 3–4 minutter. Ta pannen av ovnen, rør i spinaten og smak til.

Knus de grønne pepper­kornene i en morter eller legg dem i en plastpose og knus dem med f.eks. et kjevle. 

Legg alle ingrediensene til ­sausen i en kjele og kok opp. La det småkoke i 5–6 minutter og smak til. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt vann til en fyldig saus.

Sett ovnen på 175°. Del mozzarella i skiver og smuldre blåmuggosten. Hell litt saus i en smurt ildfast form. Legg lasagneplater, laksefarse, soppblanding, blåmugg­ost, mozzarella og saus lagvis. Øverste laget skal være ost og saus.

Stek lasagnen på nederste rille i ca. 30 minutter til den har fått farge. La den hvile i 10 minutter før servering. Server med en grønn salat til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer