Flytte fra byen:

Rebecca og familien byttet byleiligheten mot ei lita hytte i skogen

- Vi ønsket å kjenne at vi lever i hverdagen og ikke bare i helgene.

FLYTTET FRA BYEN: – Vi ville ikke flytte fordi vi var overarbeidet eller utbrent i byen, men fordi vi ønsket å kjenne at vi lever i hverdagen og ikke bare i helgene, sier Rebecca. FOTO: Privat
FLYTTET FRA BYEN: – Vi ville ikke flytte fordi vi var overarbeidet eller utbrent i byen, men fordi vi ønsket å kjenne at vi lever i hverdagen og ikke bare i helgene, sier Rebecca. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Hadde noen sagt til meg for 10 år siden at jeg kom til å bo i en hytte i skogen, ville jeg ikke trodd dem. Men nå kan jeg ikke se for meg et liv uten nærhet til naturen, sier Rebecca Shirin Jafari (32).

– Vi hadde egentlig aldri drømt om å bo i ei hytte i skogen, men da vi fant dette stedet var det som om drømmen ble til der og da. Vi forelsket oss i den falleferdige husmannsplassen. Det kribler i magen når jeg tenker på det.

For nesten to år siden gjorde hun og mannen Kristoffer Gaarder Dannevig (35) en stor livsendring.

Sammen med barna Alba (4), Noah (7) og Leo (15) flyttet de fra sin store leilighet i Oslo sentrum til ei lita hytte i Maridalen, uten bilvei og innlagt vann.

Ville ut av A4-hverdagen

Dilla, som eiendommen heter, består av tre små bygninger på et lite tun. Storehytta er familiens primærbolig og er på cirka 65 kvadratmeter fordelt over to etasjer. Lillehytta er et anneks med soveplass og et lite kjøkken, mens uthuset består av et bad med snurredo, badstu og bod.

– Vi kom over hytta i en annonse på FINN og tenkte at det ville være topp med et tilfluktsted i naturen nær byen. Under den tre år lange restaureringsperioden merket vi imidlertid hvor godt det var å være her. En dag så vi på hverandre og tenkte at vi jo bare kunne prøve å flytte hit for en periode, forteller Rebecca.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer