Ingredienser

Reinsdyrstek

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai

(Til 4 personer)
1 kg surret reinsdyrsteik
2 ss godt smør
0,5 l vann
0,5 l melk
1 buljongterning/viltkraft
10–15 einerbær
pepper

Saus
2 ss smør
1 1/2 ss mel
snøfrisk/geitost
2 dl fløte
2 ss rømme
3 ss konjakk/Madeira
salt
pepper

Tilbehør
rosenkål
poteter
rørte tyttebær
kantareller
persille

Start med å svi steika (får du ikke tak i så liten steik, kjøper du den minste du finner og bruker resten til frokost eller deilig restemiddag) i smør i en sort gryte. Ha deretter i vann, melk, buljong, einerbær og litt pepper. Nå skal steika ligge og putre så vidt uten å koke
i 4–5 timer. Det som skjer når du langtidskoker et slikt stykke kjøtt, er at sener og fibrer bryter sammen. Det blir altså godt og mørt. Når du er tilbake fra skituren, tar du opp steika og reduser kraften som er igjen til ca 3/4. Sil av og hell kraften over i noe annet.
Smelt smøret i gryta. Det neste du må gjøre, er å ha i mel. La det bli nøttebrunt mens du rører godt. Spe på med den silte kraften. Tilsett snøfrisk, fløte, rømme og konjakk/Madeira (eller hva du nå måtte ha). Smak til med salt og pepper. Nå kan du koke poteter og rosenkål. Rør tyttebærene med litt sukker hvis de er hele. Smørstek kantarellene og ha i litt persille. Server med rødvin.

Reinsdyrstek
Reinsdyrstek Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer