Ingredienser

Reinsdyrstek

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 4 personer)1 kg surret reinsdyrsteik2 ss godt smør0,5 l vann0,5 l melk1 buljongterning/viltkraft10–15 einerbærpepperSaus2 ss smør1 1/2 ss melsnøfrisk/geitost2 dl fløte2 ss rømme3 ss konjakk/MadeirasaltpepperTilbehørrosenkålpoteterrørte tyttebærkantarellerpersilleStart med å svi steika (får du ikke tak i så liten steik, kjøper du den minste du finner og bruker resten til frokost eller deilig restemiddag) i smør i en sort gryte. Ha deretter i vann, melk, buljong, einerbær og litt pepper. Nå skal steika ligge og putre så vidt uten å kokei 4–5 timer. Det som skjer når du langtidskoker et slikt stykke kjøtt, er at sener og fibrer bryter sammen. Det blir altså godt og mørt. Når du er tilbake fra skituren, tar du opp steika og reduser kraften som er igjen til ca 3/4. Sil av og hell kraften over i noe annet.Smelt smøret i gryta. Det neste du må gjøre, er å ha i mel. La det bli nøttebrunt mens du rører godt. Spe på med den silte kraften. Tilsett snøfrisk, fløte, rømme og konjakk/Madeira (eller hva du nå måtte ha). Smak til med salt og pepper. Nå kan du koke poteter og rosenkål. Rør tyttebærene med litt sukker hvis de er hele. Smørstek kantarellene og ha i litt persille. Server med rødvin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer