Foto: Rohny Kristensen
(Til 10 personer)
1 kg reker
10 kamskjell
5 avokado
kirsebærtomater
litt forskjellige typer salat, f.eks. frisée, ruccola, bladsalat
sitronsaft
limesaft
fersk koriander
Saus
4 ss harissa eller en chilibasert
saus
4 ss tomatpuré
8 ss majones, eventuelt
blandet med rømme
Rens rekene og skjær kamskjellene i skiver. Del tomatene i båter og avokadoen i små biter. Press over litt sitron slik at bitene ikke blir misfarget. Riv salatene i biter og hakk koriander. Fordel litt av salaten i ti glass eller liknende. Ha i noen reker, tomatbiter og avokadobiter. Legg i litt salat igjen og gjenta prosessen. La det bli igjen noen reker til pynt sammen med kamskjellskivene. Bland tomatpuré, harissa og majones.
Fordel det over porsjonene. Pynt med kamskjell og noen reker.
