Kultur & Underholdning

Rekordmange ledige plasser

Aldri før har det vært så mange ledige studieplasser i Norge.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
4.800 studieplasser ligger nå ute på Samordna Opptak sitt restetorg.Søkerne til norske universiteter og høyskoler fikk søndag beskjed om hvilke studier de hadde kommet inn på. Nå ligger listen over alle studiene som har ledige plasser igjen etter hovedopptaket, ute på restetorget på Samordna Opptaks nettsted.

- Vær rask

Listen består av over 4.800 studieplasser fra 35 studiesteder. Det er 400 flere plasser enn i fjor, som også var et rekordår, skriver VG. Plassene er nå åpne for alle.– Det er første mann til mølla som gjelder, sier informasjonsrådgiver Henrik Christie i Samordna Opptak.

Mest populære tatt

Det eneste som kreves er at du oppfyller opptakskravene til studiet som har ledig plass. Som hovedregel vil det si at du må ha generell studiekompetanse og i noen tilfeller ekstra fordypning i enkelte fag.Som tidligere år er det mange muligheter for å studere til ingeniør, allmennlærer og vernepleier. Også spillprogrammering, internasjonale studier og medievitenskap er tilgjengelig. Men drømmer du om å bli lege, veterinær, journalist eller arkitekt, har toget allerede gått. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer