Kultur

Resirkulert rock

Gamle helter blir som nye: i helgen spiller Seigmen og Simple Minds for utsolgte hus.

Publisert
Sist oppdatert
Svartebørsselgerne florerer utenfor Rockefeller i Oslo når gamle rockehelter inntar scenen. Det er nemlig få ting som garanterer bedre for utsolgte hus enn konserter med band som hadde sin storhetstid for 10-20 år siden.


Denne helgen er intet unntak. Tønsbergs store sønner, Seigmen, har solgt ut Rockefeller hele tre kvelder på rad. For seks år siden gikk Alexander Møklebust av scenen på Rockefeller og trodde det var siste gang de tok imot jubelen. Torsdag denne uken var de der igjen: tre gjenforeningskonserter på Rockefeller står på plakaten.

Mens de har vært borte, har Seigmen blitt enda mer populære.
- Det er som et under. Vi har ikke løftet en finger for å promotere bandet disse seks årene. Likevel opplever vi en eksplosjon av entusiasme rundt Seigmen, forteller Kim Ljung til Dagsavisen.

Et annet veteranband er hyret inn for å innlede Rockefellers 20-årsfeiring. Søndag spiller skottene i Simple Minds, som har hatt over 20 Topp 20-hits over en karriere på snart tre tiår, for et forlengst utsolgt hus. Simple Minds er kanskje mest kjent for hiten Don't You (Forget About Me) fra 80-tallsfilmen The Breakfast Club.

Simple Minds har solgt over 30 millioner plater, hatt fire album på toppen av listene og har et svært godt rykte som liveband. Nå er de ute med nytt album - Black And White 050505. Søndag møter de et entusiastisk publikum som gjerne tar et gjensyn med gamle helter.

Comeback kids: Seigmen. Foto: Promo
Comeback kids: Seigmen. Foto: Promo Vis mer
Evig populære Simple Minds spiller i Oslo på søndag.
Evig populære Simple Minds spiller i Oslo på søndag. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer