Alkoholiker

Rikkes (39) mamma drakk seg i hjel

Da Rikke var 12 år, tok alkoholen styringen i familien. Til slutt måtte hun bryte med moren for å redde seg selv.

ER BOKAKTUELL: Rikke har erkjent at hun ikke klarte 
å redde sin egen mor, men håper at andre pårørende til alkoholikere kan få hjelp av boken hun har skrevet. Foto: Lars Horn/Ude og hjemme/All Over Press
ER BOKAKTUELL: Rikke har erkjent at hun ikke klarte å redde sin egen mor, men håper at andre pårørende til alkoholikere kan få hjelp av boken hun har skrevet. Foto: Lars Horn/Ude og hjemme/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS:NO: Etter flere års kamp for å få moren ut av alkoholens ødeleggende favntak ga Rikke opp. Hun brøt forbindelsen, hun orket ikke mer. I dyp frustrasjon hadde hun erkjent at kampen for å få moren tilbake var tapt.

To år etter bruddet var hun likevel foran morens hus i barndomsbyen Valsgård. Klar til å gi henne enda en sjanse. Men da Rikke åpnet døren, fant hun et menneske ingen lenger kunne hjelpe. Moren holder på å dø.

God barndom

Vi møter Rikke Krabsen Bredahl (39) sju år etter at hun fant moren på dødsleiet. Hun bor i danske Hobro med sine tre barn og mannen Carsten. Det er leker i kassen i stua, og på hedersplassen over sofaen henger noen flotte barnemalerier.

Slik vokste hun også opp selv. Men da hun var 12 år, ble faren hennes dement. Det viste seg at han hadde hatt et overforbruk av alkohol i årevis, men likevel klart å være en god familiefar og en god lærer på den lokale skolen.

Farens sykdom etterlot kona hans, Sussi, stadig mer alene med omsorgen for fire barn – og snart kom det til et femte. En vanskelig livssituasjon, som Rikkes mor håndterte ved å drikke. Helt fram til den dagen, 20 år senere, hvor Rikke for siste gang banket på døren hennes.LES OGSÅ: Mistet mamma til alkoholen, heldigvis hadde de hverandre

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer