Historier

«Ring meg når det er slutt med kjæresten»

Petter Stordalen var overbevist om at Gunhild var den rette fra første stund.

KJÆRLIGHETEN BARE KOM. - Jeg forelsket meg i miljømessig feil mann. Mamma syntes det var forferdelig i starten, forteller Gunhild Stordalen. Foto: Isabel Watson
KJÆRLIGHETEN BARE KOM. - Jeg forelsket meg i miljømessig feil mann. Mamma syntes det var forferdelig i starten, forteller Gunhild Stordalen. Foto: Isabel Watson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljøforkjemper Gunhild Stordalen (35) hadde sett for seg et liv i en spartansk leilighet, ikke i et slott på Bygdøy. Det var før hun traff millardær og hotellkonge Petter Stordalen. Hun  innrømmer det gjerne: Hun forelsket seg i miljømessig feil mann. 

For snart ti år siden traff de hverandre på en fest hos en felles bekjent. Petter var overbevist om at Gunhild var den rette for ham, men klarte ikke overbevise henne.

«Ring meg når det er slutt med kjæresten din», sa han.

Det tok to år før Gunhild sendte en sms. Han kunne få en date hvis han slo henne i mosjonsløpet Bygdøymila.

LES OGSÅ: Kjærlighetshistorien du bare MÅ lese

Veddmålet

VIRKELIGHETSNÆR: - I begynnelsen trodde jeg bare han var en sjarmerende flørt, men han har andre sider også – han er utrolig virkelighetsnær og er et genuint godt menneske, sier Gunhild om Petter. Foto: Isabel Watson
VIRKELIGHETSNÆR: - I begynnelsen trodde jeg bare han var en sjarmerende flørt, men han har andre sider også – han er utrolig virkelighetsnær og er et genuint godt menneske, sier Gunhild om Petter. Foto: Isabel Watson Vis mer

– Jeg hadde bare truffet ham én gang og sett bilder i avisene. Han så ut som en typisk treningsstudiofyr – ikke en jogger. Jeg var en ivrig løper, så jeg tenkte at han kan umulig slå meg – dessuten var han 16 år eldre!

Men akkurat som sin navnebror Northug hadde Petter et uventet spurtvåpen, og i den siste bakken la han inn tredjegiret.

– Han var skikkelig kjepphøy og løp baklengs opp den siste bakken og spurte om jeg hadde astma eller kols.

LES OGSÅ: Henrik Thodesen: Jeg ble såret

Fridde på 3000 moh

Tre år senere tok Petter mot til seg og fridde.

– Jeg har aldri drømt om et prinsessebryllup! Jeg har alltid tenkt at jeg aldri skulle gifte meg – det holder vel å være samboere? Men da mannen jeg ville leve sammen med, gikk ned på kne på 3000 meters høyde på et fjell i Aspen med skiene på, kunne jeg ikke si nei, forteller hun.

Gunhild er blitt angrepet for alt mulig, fra at hun og Petter fløy 237 gjester ned til et luksushotell i Marokko i anledning bryllupet sitt, til klærne hun går med, og det slottslignende huset de bor i på Bygdøy.

DRØMTE OM DET ENKLE LIV: Gunhild så for seg et liv i en liten leilighet, slik ble det ikke. Foto: Isabel Watson
DRØMTE OM DET ENKLE LIV: Gunhild så for seg et liv i en liten leilighet, slik ble det ikke. Foto: Isabel Watson Vis mer

– Jeg synes det er bra at folk er kritiske, for jeg synes ikke man skal si én ting og gjøre noe helt annet. Men samtidig var jo ikke dette noe jeg valgte bevisst. Kjærligheten bare kom. 

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik: Jeg vurderer å gå fra Martin tre ganger om dagen

KK 24, i salg fredag 13. juni.
KK 24, i salg fredag 13. juni. Vis mer

Miljøaktivist vs kapitalist

Moren hadde sett for seg en miljøaktivist og syntes det var forferdelig i  begynnelsen – en kapitalist som Petter Stordalen var den siste hun kunne tenke seg som svigersønn. Men når noe sånt skjer, kan man ikke velge.

- Skal jeg være ærlig, visste jeg at jeg aldri ville få Petter til å flytte til en liten leilighet og leve et enkelt liv, og når man ramler inn i et sånt forhold, kan man velge enten å jobbe med eller stritte imot.

- Selv om Petter var miljøbevisst før han traff meg, tror jeg at jeg har klart å påvirke ham på mange måter, forhåpentligvis i en bedre retning, og jeg tror jeg kan bidra med mer på denne måten, sier Gunhild.

LES OGSÅ:  Slik endret hun livet hans

Les hele det ærlige portrettet med Gunhild Stordalen i KK 24, i salg fra fredag 13. juni!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer