Dessert

Riskrem med bringebærsaus

Kjøp ferdiglaget risengrynsgrøt eller lag den fra bunnen av.

Publisert
Sist oppdatert






I stedet for den berømte, enslige mandelen, syntes jeg det er både dekorativt og godt med hakkede mandler i kremen. Og helst hjemmelaget bringebærsaus, som er superenkel å lage.

1 kg ferdiglaget risengrynsgrøt
6 dl kremfløte
3 ss sukker
1/2 vaniljestang
1 god neve hakkede mandler (du får ferdig skivede på pose)
1 pose frosne bringebær, eventuelt friske til pynt
3 ss sukker

Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene med en teskje. Ha det i en bolle sammen med sukker og krem. Pisk kremen lett, den skal ikke bli stiv. Vend den inn i grøten.
Ha de frosne bærene i en kjele sammen med 3 ss sukker og kok opp. Sil frøene vekk. Pynt grøten med mandler og server med saus.


ANNEN JULEMAT?
  • Gravlaks med sennepssaus
  • Pinnekjøtt
  • Karamellpudding
  • Ribbe og medisterkaker
  • Kalkun
  • Juletorsk
  • Fruktsalat
  • Sjefredaktørens bacalao
  • Foto: Hanne Buxrud
    Foto: Hanne Buxrud Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer