Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
300 g arborioris (eller grøtris)
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 liter hønsebuljong
200 g spinat
3 ss finhakket dill
200 g sopp (blandet skogsopp eller sjampinjong)
1 ss olivenolje eller trøffelolje
0,5 dl tørr vermut
salt og pepper
100 g revet parmesanost
Finhakk løk og hvitløk. Varm en middels stor gryte og ha i olivenolje. Fres løken på lav varme et par minutter, tilsett risen og fres videre i fem minutter. Kok opp buljong. Buljongen tilsettes risen litt etter litt, cirka 1/4 dl per gang. La buljongen trekke godt inn i risen for hver gang og rør nesten hele tiden. Fortsett til risen er «al dente», det vil si at det er litt motstand innerst i riskornene når du tygger. Sett gryten til side. Stek soppen mørkebrun i varm panne med 1 ss olje. Sett gryten på platen igjen, varm opp over middels
varme, tilsett vermuten og rør til den har trukket inn i risen. Vend inn spinat og dill. Ha i soppen, smak til med salt og pepper og rør til slutt inn parmesanosten. Serveres med godt brød til.
