Grønnsaker

Risotto med spinat og sopp

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til fire personer)
300 g arborioris (eller grøtris)
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 liter hønsebuljong
200 g spinat
3 ss finhakket dill
200 g sopp (blandet skogsopp eller sjampinjong)
1 ss olivenolje eller trøffelolje
0,5 dl tørr vermut
salt og pepper
100 g revet parmesanost

Finhakk løk og hvitløk. Varm en middels stor gryte og ha i olivenolje. Fres løken på lav varme et par minutter, tilsett risen og fres videre i fem minutter. Kok opp buljong. Buljongen tilsettes risen litt etter litt, cirka 1/4 dl per gang. La buljongen trekke godt inn i risen for hver gang og rør nesten hele tiden. Fortsett til risen er «al dente», det vil si at det er litt motstand innerst i riskornene når du tygger. Sett gryten til side. Stek soppen mørkebrun i varm panne med 1 ss olje. Sett gryten på platen igjen, varm opp over middels
varme, tilsett vermuten og rør til den har trukket inn i risen. Vend inn spinat og dill. Ha i soppen, smak til med salt og pepper og rør til slutt inn parmesanosten. Serveres med godt brød til.

Risotto med spinat og sopp
Risotto med spinat og sopp Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer