Familie (3-7)

Ristet rosenkål med parmesan og saltmandler

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)400-500 g rosenkål1 ss olivenolje1 ss smør100 g høvlet parmesansalt og pepperPlukk av så mange du klarer av de ytterste bladene på rosenkålen (kast de ytterste) og skjær den innerste kjernen i to. Hold blader og kjerner for seg.Saltristede mandler:100 g hele mandler1 ss fint saltSkåld mandlene, legg dem i en skål med salt og hell over kokende vann til det dekker. La trekke i 10 minutter og hell av vannet. Legg mandlene på et bakepapir og tørrist dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter til de er gylne.Dressing:1/2 sitron1 ss lønnesirupServering:Stek rosenkålene på svak varme i en blanding av olje og smør i ca 3 minutter. Tilsett de avplukkede bladene og sving dem med rundt ett minutt til. Ha i salt og pepper. Press over sitronsaften og vend rosenkålen med mandlene og lønnesirupen. Anrett salaten og dryss over rikelig med parmesan i det du serverer, ellers vil den smelte.Tips! Har du ikke lønnesirup, kan du varme sitronsaften og løse opp honning i stedet. Eller erstatte med flytende honning. Synes du det ble litt mye rosenkålpilling, kan du rett og slett dele hele rosenkål i fire og følge oppskriften videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.