(Til 4 personer)
400-500 g rosenkål
1 ss olivenolje
1 ss smør
100 g høvlet parmesan
salt og pepper
Plukk av så mange du klarer av de ytterste bladene på rosenkålen (kast de ytterste) og skjær den innerste kjernen i to. Hold blader og kjerner for seg.
Saltristede mandler:
100 g hele mandler
1 ss fint salt
Skåld mandlene, legg dem i en skål med salt og hell over kokende vann til det dekker. La trekke i 10 minutter og hell av vannet. Legg mandlene på et bakepapir og tørrist dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter til de er gylne.
Dressing:
1/2 sitron
1 ss lønnesirup
Servering:
Stek rosenkålene på svak varme i en blanding av olje og smør i ca 3 minutter. Tilsett de avplukkede bladene og sving dem med rundt ett minutt til. Ha i salt og pepper. Press over sitronsaften og vend rosenkålen med mandlene og lønnesirupen.
Anrett salaten og dryss over rikelig med parmesan i det du serverer, ellers vil den smelte.
Tips! Har du ikke lønnesirup, kan du varme sitronsaften og løse opp honning i stedet. Eller erstatte med flytende honning. Synes du det ble litt mye rosenkålpilling, kan du rett og slett dele hele rosenkål i fire og følge oppskriften videre.
