Familie (3-7)

Ristet rosenkål med parmesan og saltmandler

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)

400-500 g rosenkål
1 ss olivenolje
1 ss smør
100 g høvlet parmesan
salt og pepper

Plukk av så mange du klarer av de ytterste bladene på rosenkålen (kast de ytterste) og skjær den innerste kjernen i to. Hold blader og kjerner for seg.

Saltristede mandler:
100 g hele mandler
1 ss fint salt

Skåld mandlene, legg dem i en skål med salt og hell over kokende vann til det dekker. La trekke i 10 minutter og hell av vannet. Legg mandlene på et bakepapir og tørrist dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter til de er gylne.

Dressing:
1/2 sitron
1 ss lønnesirup

Servering:
Stek rosenkålene på svak varme i en blanding av olje og smør i ca 3 minutter. Tilsett de avplukkede bladene og sving dem med rundt ett minutt til. Ha i salt og pepper. Press over sitronsaften og vend rosenkålen med mandlene og lønnesirupen.

Anrett salaten og dryss over rikelig med parmesan i det du serverer, ellers vil den smelte.

Tips! Har du ikke lønnesirup, kan du varme sitronsaften og løse opp honning i stedet. Eller erstatte med flytende honning. Synes du det ble litt mye rosenkålpilling, kan du rett og slett dele hele rosenkål i fire og følge oppskriften videre.

En litt annerledes salat.
En litt annerledes salat. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer