Familie (3-7)

Ristet rosenkål med parmesan og saltmandler

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)400-500 g rosenkål1 ss olivenolje1 ss smør100 g høvlet parmesansalt og pepperPlukk av så mange du klarer av de ytterste bladene på rosenkålen (kast de ytterste) og skjær den innerste kjernen i to. Hold blader og kjerner for seg.Saltristede mandler:100 g hele mandler1 ss fint saltSkåld mandlene, legg dem i en skål med salt og hell over kokende vann til det dekker. La trekke i 10 minutter og hell av vannet. Legg mandlene på et bakepapir og tørrist dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter til de er gylne.Dressing:1/2 sitron1 ss lønnesirupServering:Stek rosenkålene på svak varme i en blanding av olje og smør i ca 3 minutter. Tilsett de avplukkede bladene og sving dem med rundt ett minutt til. Ha i salt og pepper. Press over sitronsaften og vend rosenkålen med mandlene og lønnesirupen. Anrett salaten og dryss over rikelig med parmesan i det du serverer, ellers vil den smelte.Tips! Har du ikke lønnesirup, kan du varme sitronsaften og løse opp honning i stedet. Eller erstatte med flytende honning. Synes du det ble litt mye rosenkålpilling, kan du rett og slett dele hele rosenkål i fire og følge oppskriften videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer