Ned I Vekt

Rita (52) veide 120 kilo: - Jeg kom til et punkt hvor jeg ikke orket mer

52-åringen var syk, deprimert og overvektig. En dag stumpet hun røyken og bestemte seg for å ta grep om livet sitt.

STØRRELSE 52: Denne skjorta hadde Rita på seg da hun kom til NIMI for drøyt to år siden. – Den er størrelse 52, men jeg kunne ikke kneppe den igjen, den var altfor trang, forteller hun. Foto: Ellen Johanne Jarli
STØRRELSE 52: Denne skjorta hadde Rita på seg da hun kom til NIMI for drøyt to år siden. – Den er størrelse 52, men jeg kunne ikke kneppe den igjen, den var altfor trang, forteller hun. Foto: Ellen Johanne Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: En sprudlende Rita Fossmoen (52) tar imot oss på trammen til det koselige gule huset i Askim hvor hun bor sammen med ektemannen Knut Willy.

Vi blir servert deilige, ferske multer fra hjemtraktene hennes i Trysil. Det er vanskelig å forestille seg at denne dama, som bobler over av livsglede og energi, bare for noen få år siden var helt på bunnen.

– Jeg har alltid vært sterk, og veldig aktiv. Fikk min første øks som femåring og var med farfar ut i skogen på vedhogst. Jeg har jobbet både på sementstøperi i Oslo og i maling- og jernvarebutikk. I 1998 bodde jeg i Trysil, og elsket jobben i butikken. Arbeidsdagen begynte gjerne klokka fem om morgenen og varte til elleve om kvelden i noen perioder, forteller hun.

– En dag jeg satt i bilen på vei hjem fra jobb hørte jeg et kraftig smell i hodet mitt, og måtte bare stoppe bilen, livredd for at jeg hadde fått hjerneslag, fortsetter hun.

På MR kan legene se arret etter en betennelse i hjernen, og Rita har siden vært plaget med kronisk hodepine hver eneste dag.

– Det tok flere år, men til slutt måtte jeg bare forsone meg med at jeg aldri kommer til å bli frisk, sier Rita, som i dag er uføretrygdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer