Tilbehør

Rødbetdipp med spisskum

Kalorifattig tilbehør med mye smak.

Publisert
Sist oppdatert



KOKING AV RØDBETER

Kutt av bladene og skyll roten. Legg dem i lettsaltet kokende vann, akkurat som poteter. Kokes til de er møre, kjenn etter med en kniv. Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, skallet er løst og sklir lett av etter kokingen. Nå er det bare å kutte i skiver, båter eller staver til videre bruk. For å lage puré er det enkleste å hakke den kokte rødbeten litt opp og bruke stavmikser eller blender til konsistensen er jevn og fin.


GODE SMAKS-KOMBINASJONER

Agurk, appelsin, bacon, balsamico, dill, eddik, egg, eple, fennikel, fløte, gressløk, karri, løk, persille, pepperrot, potet, røkt fisk, rømme, sennep, sitron, smør, ost, vinaigrette, valnøtter og yoghurt.







400 g kokte rødbeter
1 hvitløkfedd
200 g matyoghurt
1 ts malt spisskum
2 ts sitronjuice
1 ss sukker
salt og pepper

Det er nå kommet beger med matyoghurt fra Tine, denne er litt tykkere i konsistensen enn vanlig yoghurt.

Hvis det ikke finnes i butikkhyllen kan vanlig yoghurt naturell brukes. Bland yoghurt med finhakket hvitløk og malt spisskum.

Kjør den kokte rødbeten til fin puré. Bland i puré av rødbete sammen med yoghurt og smak til med sitronsaft, sukker, salt og finmalt pepper.

La dippen stå i kjøleskapet i minst 20 minutter før den spises, slik at smakene trekker godt sammen.

Server med små knekkebrød eller biter av pitabrød. Sunt og kalorifattig!

Rødbetedipp med spisskum. Foto: Hanne Buxrud
Rødbetedipp med spisskum. Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer