Dessert

Rødgrøt

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
400 g frosne skogsbær
4 dl saft + 1 dl konsentrat
(jeg bruker kirsebærsaft)
2 ss sukker
2 ss potetmel
litt vann
hakkede mandler
eventuelt fløte

Ha bærene og saften i en kjele sammen med sukkeret og kok opp. La det koke i ca. 5 minutter. Sil av, det blir nemlig mye små frø fra skogsbærene. Ha tilbake i kjelen. Gi et nytt oppkok, og ta kjelen vekk fra platen. Bland potetmelet ut med litt vann og pisk det ned i suppen. Strø litt sukker over grøten, da unngår du snerkdannelse. En annen variant
på rødgrøt er å tilsette 5 dl sagogryn i suppen etter at du har silt den. Da trenger du ikke potetmel. Suppen må da koke i cirka 15 minutter.

Rødgrøt
Rødgrøt Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer