Yngvar Numme:

Rørende hyllest til svigerfar

- Han var helten min da jeg var liten.

YNGVAR NUMME: Nylig kom beskjeden om at den folkekjære artisten, Yngvar Numme, hadde gått bort 79 år gammel. Nå forteller Anette Walther Numme om tapet av svigerfaren. FOTO: NTB
YNGVAR NUMME: Nylig kom beskjeden om at den folkekjære artisten, Yngvar Numme, hadde gått bort 79 år gammel. Nå forteller Anette Walther Numme om tapet av svigerfaren. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag delte tv-profil Thomas Numme (53) en trist beskjed på sosiale medier. Faren hans - den folkekjære artisten, låtskriveren og regissøren Yngvar Numme (79) hadde gått bort.

«I natt mistet vi vår kjære Pappa, så brått og uventet. Vi var uendelig glad i deg. At du ikke er med oss lenger kommer til å ta lang tid å begripe. Vi vet du gledet mange gjennom fem tiår og det er vi så utrolig stolte av. Tusen takk for all støtte og kjærlighet, og ikke minst alt tull og tøys. Du var høyt elsket. Savner deg allerede. Hvil i fred!», skrev Thomas Numme på Instagram.

Nå forteller Annette Walther Numme om tapet av svigerfaren i podkasten «Opptur med Annette & Ingeborg».

- Jeg kan ikke sitte her å tulle og tøyse, og late som at alt er helt tipp topp i mitt liv, sier hun.

- Jeg har mistet svigerfaren min, mannen min har mistet pappaen sin og barna har mistet bestefar. Han var min helt da jeg var liten, sier hun og forteller om sjokkbeskjeden:

- Vi får vite lørdag morgen at Yngvar har dødd veldig brått. Han hadde ikke vært syk, så dette kom som et sjokk. Og da er det klart at man går litt i katastrofemodus.

Lørdag delte hun også et innlegg på Instagram:

En gledesspreder

Yngvar Numme er blitt omtalt som det norske folks store gledesspreder. Han er kanskje best kjent som vokalist i showgruppa Dizzie Tunes, som han var i sammen med Øyvind Klingberg, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Svein Helge Høgberg.

De har turnert med en rekke revyer og musikalske show i årevis. Numme var også å se på tv-skjermen gjennom flere underholdningsprogram.

I 1990 fikk han Leonard-prisen, som er den høyeste og gjeveste utmerkelsen til norsk revy. I 2002 fikk han kongens fortjenestemedalje i gull.

Vi gjør oppmerksom på at KKs ansvarlige redaktør, Ingeborg Heldal, har podkasten «Opptur» med Annette Walther Numme.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Flere har lagt merke til detaljen i «The Crown». Video: Se og Hør, «The Crown»/Netflix, NTB. Reporter: Caroline Vagle. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet