Elliot Page

Roser Netflix: - Livet mitt har blitt mye bedre

Etter to sesonger som Vanya, har rollefiguren til Elliot Page gjort det samme han har gjort på privaten – nemlig byttet kjønn.

TAKKER NETFLIX: Elliot Page takker Netflix for at de har inkorporert den største endringen i livet hans, også inn i serien. FOTO: NTB
TAKKER NETFLIX: Elliot Page takker Netflix for at de har inkorporert den største endringen i livet hans, også inn i serien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I «The Umbrella Academy» blir vi kjent med seks søsken med hver sine særegne overnaturlige evner. Serien føk til topps som den mest sette serien i Norge denne uken, over seer-suksessen «Stranger Things», etter at sesong 3 ble sluppet fredag forrige uke.

Én av de seks søsknene med superkrefter blir spilt av Elliot Page (35). I de to første sesongene av The Umbrella Academy spiller han den stille og empatiske Vanya Hargreeves som helst følger strømmen og vil gjøre alle til lags, mens vi i den nyeste sesongen blir kjent med karakteren på en ny måte i prosessen med å bli Viktor.

Det har Page roset Netflix for, som hentet inn journalisten Thomas Page McBee, som selv er transkjønnet, til å bistå med kunnskap for å inkorporere Viktors prosess med å bytte kjønn i manuset.

McBee skriver i et innlegg på nettstedet Esquire at den tredje sesongen avslutter der sesong 2 sluttet, og det var derfor naturlig å ta med prosessen Vanya går igjennom for å bli Viktor i serien, til tross for at manuset allerede var skrevet.

Sårt, men ekte glede

Elliot Page, som den gang var kjent som Ellen Page, publiserte i desember 2020 en tekst på sin Instagram-profil hvor han delte at han er transkjønnet. Han takket for støtte og ba om at folk viser tålmodighet. Han hadde stor glede over å vise sitt sanne jeg, samtidig som han innrømmet at det var sårt.

THE UMBRELLA ACADEMY: Ligger foreløpig på en førsteplass over de mest populære seriene på Netflix. Vanya Hargreeves står som nummer to fra venstre. FOTO: NTB
THE UMBRELLA ACADEMY: Ligger foreløpig på en førsteplass over de mest populære seriene på Netflix. Vanya Hargreeves står som nummer to fra venstre. FOTO: NTB Vis mer

Halvannet år etter at han åpnet seg, har han uttalt at livet har blitt drastisk bedre. Han føler en tørre glede og tilstedeværelse i dag.

Da han gjestet Late Night with Seth Meyers i forkant av premieren til sesong 3, fortalte han at i de situasjonene han har vært mest ukomfortabel med seg selv, har han vært sint og snakket seg selv ned.

«Livet mitt har blitt mye bedre. Jeg håper at mennesker som har et problem med meg, kan prøve å lytte og ta tak i det på en eller annen måte», fortalte han programlederen.

Viktig stemme

35-åringen er blitt en viktig stemme for transkjønnede. I talkshowet forteller han at til tross for at han prøver å gå foran og vise empati, er det ikke alltid like lett. Han tenker at alle er på samme lag, men det viser seg til stadighet at det er noen mennesker som ikke ønsker de samme rettighetene for alle.

«Enten du er transkjønnet, ikke-binær, hetero – vi har alle forventninger og begrensninger fordi noen mennesker er opphengt i at man skal være binær og bryr seg om hvordan vi skal leve livet vårt.»

Takker for støtte

I etterkant av at han åpnet seg og fortalte fansen at han er transkjønnet, har han uttalt at hans nærmeste venner og familie ikke var overrasket. Samtidig takket han fansen for alle støtte de har gitt.

Nå ønsker han å fokusere på det positive som skjer i livet, og opplever selv at han har blitt et bedre menneske, bedre venn og en bedre kjæreste ved å være åpen og ærlig om hvem har er.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer