Hvis du bruker trespyd, legg dem i kaldt vann ca. ½ time før de skal brukes, så tar de ikke fyr hvis de grilles i ovn eller over åpen grill.
(2 porsjoner)
◗ 2 kyllingfileter
Marinade:
◗ 1 hvitløkbåt
◗ 1 frisk rosmarinkvist
◗ 1 ss olivenolje
◗ 1 ss sitronsaft
◗ revet skall av ½ sitron
Salat:
◗ 2 store tomater
◗ 1 pose mozzarella, 125 g
◗ 100 g grillet paprika fra glass
◗ olivenolje
◗ balsamicoeddik
◗ basilikum
1. Skjær filetene i terninger, 3 cm ganger 3 cm.
2. Lag en marinade av knust hvitløk, hakket rosmarin, olivenolje, sitronsaft og -skall. Tilsett salt og pepper og legg i kyllingbitene. La kjøttet ligge i marinaden minst 30 minutter og gjerne natten over i kjøleskapet.
3. Tre kjøttet på spyd og grill det i 2–3 minutter på hver side, ca. 10 minutter til sammen. Spydene kan også stekes i en panne.
4. Skjær tomater og mozzarella i skiver og paprika i strimler. Legg det lagvis og drypp over med olje og balsamicoeddik. Krydder og dryss med basilikum.
5. Server salaten gjerne med godt brød til.