Kyllingfileter

Rosmarinspyd med Caprese-salat

Rosmarinspyd med Caprese-salat
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du bruker trespyd, legg dem i kaldt vann ca. ½ time før de skal brukes, så tar de ikke fyr hvis de grilles i ovn eller over åpen grill.

(2 porsjoner)

◗ 2 kyllingfileter

Marinade:
◗ 1 hvitløkbåt
◗ 1 frisk rosmarinkvist
◗ 1 ss olivenolje
◗ 1 ss sitronsaft
◗ revet skall av ½ sitron

Salat:
◗ 2 store tomater
◗ 1 pose mozzarella, 125 g
◗ 100 g grillet paprika fra glass
◗ olivenolje
◗ balsamicoeddik
◗ basilikum


1. Skjær filetene i terninger, 3 cm ganger 3 cm.

2. Lag en marinade av knust hvitløk, hakket rosmarin, olivenolje, sitronsaft og -skall. Tilsett salt og pepper og legg i kyllingbitene. La kjøttet ligge i marinaden minst 30 minutter og gjerne natten over i kjøleskapet.

3. Tre kjøttet på spyd og grill det i 2–3 minutter på hver side, ca. 10 minutter til sammen. Spydene kan også stekes i en panne.

4. Skjær tomater og mozzarella i skiver og paprika i strimler. Legg det lagvis og drypp over med olje og balsamicoeddik. Krydder og dryss med basilikum.

5. Server salaten gjerne med godt brød til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer