Kultur & Underholdning

Rugbrød

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(1 stort eller 2 små)
Enkel surdeig
2 dl skummet kulturmelk
3 dl varmt vann
30 g gjær
100 g sammalt rug, grov
200 g rugkjerner

Deig
1 ss salt
2 ss sirup
150 g sammalt rug, grov
ca. 150 g hvetemel
1,5 dl skummet kulturmelk
0,5 dl varmt vann

Rør surdeigen sammen og sett den tildekket på kjøkkenbenken i 12–18 timer. Ta ev. av 1 dl surdeig for senere bruk. Surdeig kan holde seg i lukket boks i kjøleskap i opptil 3 uker. Rør inn salt og sirup i surdeigen. Tilsett det grove melet, litt av gangen. Ha i hvetemel litt etter litt. Deigen skal ikke bli for fast, du skal kunne «helle» den ned i smurte former.
Elt/rør godt og ha i former. Etterhev i 3–4 timer, gjerne med et fuktig kjøkkenhåndkle over seg. Stek først i 45 minutter på 175° og så 45 minutter til med bakepapir over. Hvis du syntes brødene trenger mer tid etter at du har fått de ut av formene, kan du sette dem nok et kvarter inn i ovnen.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften:
Karbohydrater: 398 g
Kcal: 2038
Tilsatt sukker: 23 g
Protein: 73 g
Fett: 15 g
Per skive:
Karbohydrater: 11,6 g
Kcal: 59
Tilsatt sukker: 0,7 g
Protein: 2 g
Fett: 0.4 g

Rugbrød
Rugbrød Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer