Kultur & Underholdning

Rundstykker med tørket frukt

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Ca. 10–15 stk.)
30 g gjær
1 ss sukker
2,5 dl skummet kulturmelk
2 ss olje
1 ts salt
100 g sammalt rug, grov
250 g sammalt rug, fin
100 g hvetemel
70 g tørket aprikos
70 g svisker
70 g hasselnøtter
egg til pensling
solsikkefrø/gresskarkjerner til pynt

Hakk aprikos, svisker og nøtter. Rør gjæren ut i lunken kulturmelk. Tilsett resten av ingrediensene. Elt godt til den er smidig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev i cirka 1 time. Rull ut til en pølse og del deigen i 10–15 biter, form til boller og etterhev et lunt sted i 20 minutter. Pensle med egg og dryss over med solsikkefrø eller gresskarkjerner. Stek på 200° i 15 minutter.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften:
Karbohydrater: 370 g
Kcal: 2711
Tilsatt sukker: 15 g
Protein: 88 g
Fett: 97 g
Per rundstykke (beregnet ut fra 15 stk. totalt):
Karbohydrater: 24,7 g
Kcal: 180
Tilsatt sukker: 1 g
Protein: 5,9 g
Fett: 6,5 g

Rundstykker med tørket frukt
Rundstykker med tørket frukt Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer