Kultur & Underholdning

Rundstykker med valnøtter og gresskarkjernefrø

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(12 stykker)
1 ss smør
2,5 dl melk
1/2 pk gjær
1 ts salt
4 dl hvetemel
1–2 dl siktet rugmel
100 g valnøtter
2 ss gresskarkjerner

Smelt smøret. Tilsett melken og la blandingen bli fingervarm. Hell over i en bakebolle og rør ut gjæren. Ha i salt, rugmel, hvetemel, nøtter og gresskarkjerner. Elt deigen godt og hev på et lunt sted i 45 minutter. Ha deigen på bakebordet, kna den godt, rull til pølser og
del den opp i biter. Velg selv om du vil ha bolleform, eller gjøre som jeg og rulle hver bolle til en liten pølse og lage en knute. Legg rundstykkene på et bakebrett med bak papir og dryss mel over. Etterhev i 30 minutter, Stek i 15 minutter på 220°.

Rundstykker med valnøtter og gresskarkjernefrø
Rundstykker med valnøtter og gresskarkjernefrø Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer