Kultur & Underholdning

Rundstykker

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til ca. 22)
5 dl vann
0,5 dl olivenolje
1/2 pk gjær
2 ts salt
ca. 10 dl hvetemel
olje til steking
1 neve gresskarkjerner
fersk rosmarin
to klyper tørket rosmarin
fingersalt

Varm vann og olje til det holder ca. 35°. Ha blandingen over i bakebollen og bland inn gjær.
Ha i salt, hakkede urter og mel. Elt til du får en fuktig, men smidig deig. Hev under plast
i 1 time. Hell deigen på bordet og del den i to. hvis du vil, kan du lage rundstykker av den ene delen og focaccia av den andre. Spar da litt av urtene til å ha på toppen av brødet. Foccacia er en italiensk brødtype, litt tykk pizzabunn-aktig. Jeg brukte rosmarin og havsalt på toppen, men prøv også med potetskiver skåret med høvel, olje og havsalt. Løk, som først har fått kose seg en stund i panna, tomatskiver og revet parmesan er også godt på en foccacia. Rundstykker: Ta noen never gresskarkjerner på bakebordet. Elt deigen inn slik at det fester seg frø både inni og utenpå. Del deigen opp i så store emner du ønsker. Jeg lager litt store boller, som jeg pudrer med litt mel og etterhever i 30 minutter. Begge på midterste rille i ovnen. Vil du ikke bruke rosmarin, kan du bruke andre urter. Foccacia: press deigen forsiktig ut til du får en leiv som passer i en langpanne. Det gjør ingenting om den blir litt mindre. Ca. 1 cm høy. La den heve i 30 minutter. Prikk først med fingrene i deigen slik at du får hull (ikke gjennom), sprinkle med olivenolje og strø på litt godt salt. Dra av rosmarinblader og strø over. Stek i 20 minutter på 225°.

Rundstykker
Rundstykker Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer