Kultur & Underholdning

Rundstykker

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til ca. 22)5 dl vann0,5 dl olivenolje1/2 pk gjær2 ts saltca. 10 dl hvetemelolje til steking1 neve gresskarkjernerfersk rosmarinto klyper tørket rosmarinfingersaltVarm vann og olje til det holder ca. 35°. Ha blandingen over i bakebollen og bland inn gjær.Ha i salt, hakkede urter og mel. Elt til du får en fuktig, men smidig deig. Hev under plasti 1 time. Hell deigen på bordet og del den i to. hvis du vil, kan du lage rundstykker av den ene delen og focaccia av den andre. Spar da litt av urtene til å ha på toppen av brødet. Foccacia er en italiensk brødtype, litt tykk pizzabunn-aktig. Jeg brukte rosmarin og havsalt på toppen, men prøv også med potetskiver skåret med høvel, olje og havsalt. Løk, som først har fått kose seg en stund i panna, tomatskiver og revet parmesan er også godt på en foccacia. Rundstykker: Ta noen never gresskarkjerner på bakebordet. Elt deigen inn slik at det fester seg frø både inni og utenpå. Del deigen opp i så store emner du ønsker. Jeg lager litt store boller, som jeg pudrer med litt mel og etterhever i 30 minutter. Begge på midterste rille i ovnen. Vil du ikke bruke rosmarin, kan du bruke andre urter. Foccacia: press deigen forsiktig ut til du får en leiv som passer i en langpanne. Det gjør ingenting om den blir litt mindre. Ca. 1 cm høy. La den heve i 30 minutter. Prikk først med fingrene i deigen slik at du får hull (ikke gjennom), sprinkle med olivenolje og strø på litt godt salt. Dra av rosmarinblader og strø over. Stek i 20 minutter på 225°.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer