Kjærlighet Ved Første Blikk

- Så gjorde jeg det. Jeg stoppet og kysset henne på munnen

Historien om Camilla (45) og Budhi (40) er en kjærlighetshistorie langt utenom det vanlige!

VARIG KJÆRLIGHET: Camilla møtte Budhi i regnskogen. De varme følelsene er så absolutt der ennå.  Foto: Hege Landrø Johnsen
VARIG KJÆRLIGHET: Camilla møtte Budhi i regnskogen. De varme følelsene er så absolutt der ennå.  Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: - Jeg var 26 år og hadde kjent på utferdstrangen en tid, sier Camilla Fjeldsø (45), som da jobbet som lærer i Trondheim.

Hun ville følge den tradisjonelle ryggsekkturist-ruten, fra Thailand til Indonesia og videre til Australia. I august 1996 pakket hun sekken og satte seg på flyet.

- Før den turen hadde jeg aldri før vært utenfor Europa, men jeg fant meg fort til rette som ryggsekkturist.

Jeg ble kjent med folk, og det skjedde ting som førte meg andre veier enn det jeg planla. Blant annet kom jeg meg aldri til Australia, sier Camilla smilende.

På Nord-Sumatra fant hun tonen med et par fra Israel.

- Vi bestemte oss for å reise sammen videre sørover på øya. Sent en kveld kom vi til byen Bukittinggi.

Noen andre turister fortalte dem at det skulle være et informasjonsmøte om en guidet tur ut til øya Siberut vest for Sumatra, tilholdsstedet for det eksotiske Mentawai-folket. Turen skulle foregå over en hel uke.

LES OGSÅ: Ferieforelskelse var den store kjærligheten

Tur i jungelen

- Vi var åpne og impulsive, og kastet oss med på møtet, forteller Camilla.

STARTEN: Det begynte med en flørt mellom jungelguiden og den norske jenta. Hun syntes han var tøff med lendeklede. Foto: Privat
STARTEN: Det begynte med en flørt mellom jungelguiden og den norske jenta. Hun syntes han var tøff med lendeklede. Foto: Privat Vis mer

To guider skulle bli med på turen, en hovedguide og en assistent. Sistnevnte het Budhi Utama. Han var da 21 år, og svært glad for den attraktive sommerjobben han hadde fått. Til vanlig studerte han hotellfag og reiseliv på universitetet.

Kjemien mellom Budhi og Camilla var der fra starten av. På informasjonsmøtet la han godt merke jenta med det store smilet. Og han håpet veldig at hun skulle melde seg på turen.

- Jeg la også merke til Budhi. Det var noe med måten han forholdt seg til folk på, enten det var eldre, barn eller alle oss andre. Det ble en slags kontakt mellom oss. Og jeg husker at jeg tenkte at han virket som en veldig snill mann, sier Camilla.

Den tolv timers båtturen ut til Siberut ble tøff. Det var storm.

- Båten var full av folk, geiter og andre husdyr. Jeg var redd, minnes Camilla.

Båten måtte legge til ved en annen havn enn planlagt på grunn av været. En annen båt ble brukt for å komme seg videre til stedet der Mentawai-folket bodde. Det tok flere timer.

LES OGSÅ: Jeanett (28) solgte alt hn eide og flyttet til Mongolia

Eventyrlig flørting

- Det var et eventyr. Vi tøffet langs kysten, så fantastiske landsbyer og et frodig landskap. Lydene, luktene, dyrelivet, og alle blomstene – alt var så vakkert. Det gjorde stort inntrykk på meg, forteller Camilla.

På båten snakket hun mye sammen med assistentguiden, og latteren satt løst. Da de kom fram, begynte flørtingen for alvor.

- Vi skulle overnatte på stranda, i hytter med myggnetting. Jeg lå sammen med jenta fra Israel. Men jeg fikk ikke sove – jeg lå i halvdrømme og drømte om Budhi.

Samtidig satt Budhi på stranda og ventet på Camilla. Han håpet hun skulle komme.

– Men jeg var opptatt av å være profesjonell. Jeg var jo guiden, og kunne sette mye på spill – både ryktet og jobben, om jeg gjorde noe utilbørlig, sier han.

Om morgenen dro de ut i jungelen.

– Det var ulendt. Vi måtte balansere på trestammer forå komme oss fram, erindrer Camilla.

Noen engelskmenn gikk først. Etter hvert var de langt foran den spreke jenta fra Trondheim. Hun og Budhi, som da var iført lendeklede og machete, hadde sakket akterut. De var sist i rekken av jungelturister.

– Så gjorde jeg det. Jeg stoppet og kysset henne på munnen. Det føltes helt riktig.

- Ennå i dag skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg fikk meg til det. Jeg hadde aldri før gjort noe lignende, forteller Budhi.

I ettertid har han tenkt at det var som å gamble. Han satset alt, og det kunne endt med katastrofe. Det kunne blitt helt feil. Han kunne endt opp arbeidsløs og med dårlig rykte. Men det endte med jackpot. Camilla ble superglad.

Jeg tenkte: «Herlighet, for en mann Antrekket hans skadet heller ikke, macheten og lendekledet. Det var prikken over i-en!

LES OGSÅ: Halvparten av verdens befolkning kysser aldri

Tydelig forelsket

BRYLLUP: De giftet seg både i Indonesia og i Norge. Camilla hadde en 3,5 kilo tung krone på hodet under den indonesiske seremonien. Foto: Privat
BRYLLUP: De giftet seg både i Indonesia og i Norge. Camilla hadde en 3,5 kilo tung krone på hodet under den indonesiske seremonien. Foto: Privat Vis mer

Nå ble det en forandring i myggnettinglosjiet. Assistentguiden flyttet inn til Camilla, og jenta fra Israel fant seg et annet sted å sove.

- Stemningen i reisefølget var god, ingen reagerte. Budhi og jeg var fascinert av hverandre. Vi var forelsket, det var tydelig for alle, forteller Camilla.

Men alt tar en slutt, og de måtte snart dra tilbake. Men det var vanskelig å si farvel.

Budhi og Camilla snakket om at de ikke kunne ta avskjed nå. De måtte finne på noe.

– Hele gruppen var også blitt sammensveiset. Det endte med at vi alle leide motorsykler og dro til en innsjø, forteller Camilla.

Hun satt bak på sykkelen til Budhi og holdt ham om livet, mens Indonesia suste forbi.

På stranden bodde de i bungalower, og hadde en helt annen type ferie enn det de opplevde i jungelen. Men også denne uken tok slutt.

- Israelerne og jeg skulle dra videre sammen. Jeg ba Budhi bli med, sier Camilla.

Budhi ville dra med Camilla, men moren hans, en praktisk kvinne, ba ham la være.

Hun ville at han skulle fullføre universitetsutdannelsen sin. Budhi visste at moren hadde rett. Det var lurt å gjøre ferdig utdanningen.

– Israelerne og jeg satte oss på bussen, på vei mot neste mål. Jeg gråt hele veien, på den 40 timer lange bussturen, sier Camilla.

Hun og Budhi holdt kontakten per brev. Etter hvert kom hun hjem til hverdagen igjen. Det ble vinter og vår, og straks hun kunne, reiste hun til Budhi på nytt.

- Da vi møttes, var det som om det alltid hadde vært oss.

Det var supermerkelig. Jeg var ikke i tvil et sekund, slår hun fast.

LES OGSÅ: Kjærlighet ved første blikk - er det mulig?

Holdt bryllupsfest i to land

I oktober 1997 kom Budhi til Norge på turistvisum. De kjørte over Dovre med bil, så alle høstfargene.

- Jeg husker den kalde, klare høstluften da jeg gikk ut av flyet. Jeg hadde aldri kjent noe lignende. Det var så vakkert, og det snødde. Det var som en julefilm, forteller Budhi.

De hadde for lengst bestemt seg for å satse på hverandre, og Camilla var gravid. Budhi dro hjem igjen for å gjøre ferdig hovedoppgaven og for å søke familiegjenforening. Et studentopprør førte til at søknaden ble liggende bortgjemt på et kontor.

Men det løste seg, og Budhi kom til Norge igjen én måned før sønnen Rimba Oliver (17) ble født.

Senere giftet de to seg i Trondheim, og hadde feiring og fest der. De hadde også feiring i Indonesia. Da hadde Camilla en 3,5 kilo tung krone på hodet.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

HVERDAGSLIVET: To flotte barn har de fått; Leona på 11 og Rimba Oliver på 17. Foto: Hege Landrø Johnsen
HVERDAGSLIVET: To flotte barn har de fått; Leona på 11 og Rimba Oliver på 17. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer

Elsker den norske vinteren

I dag lever de et vanlig liv i Trondheim. De har også fått datteren Leona (11). Camilla jobber i et personalbyrå, og Budhi jobber som soussjef på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Om vinteren står han på snowboard. Budhi elsker vinteren mest, Camilla sommeren. Annenhvert år tar de turen til Indonesia.

- Det er klart, veien har ikke vært helt glatt. I starten var det kulturforskjeller, språkmisforståelser, og blant annet er humor og ironi i Trøndelag og Indonesia ganske så forskjellig.

- Men det som har hjulpet oss på veien, er nettopp humoren. Vi har brukt humor aktivt for å komme oss gjennom utfordringer i hverdagen, sier Camilla.

- Vår metode har vært å prøve å forstå hverandre når noe skurrer, sier Budhi.

Og på veggen over sofaen deres henger et innrammet brev, fra 1996. Det står: «I miss you, more than before». Det står «I love you». Det er et av brevene fra tiden de var fra hverandre. Det var ren kjærlighet per post. Og den holder ennå.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer