Økonomi og hund

Så mye koster hunden deg … egentlig

En snute fra eller til i husholdningen kan vel neppe skade. Eller?

FAMILIEMEDLEM: Klart hunden skal være med på moroa. Men å ha hund er langt fra gratis. FOTO: NTB
FAMILIEMEDLEM: Klart hunden skal være med på moroa. Men å ha hund er langt fra gratis. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Pandemien har ført til at mange nordmenn har skaffet seg en firbent venn. For når en av de få atspredelsene man har er å gå seg en tur, er det dobbelt så hyggelig å gjøre det sammen med en hund. Etterspørselen har vært stor, og oppdrettere har opplevd å bli nedringt av folk som ønsker seg hund. Ja, det har til og med utspilt seg rene budrunder der folk prøver å komme foran i valpekøen.

KK har tidligere skrevet om gledene ved å ha hund, og hvordan du går frem om du ønsker å ha med deg hunden på ferie. Vi har også skrevet om hvordan du gir kjæledyret ditt den aller beste jule- og nyttårshøytiden, uten stress og redsel.

På markedet er det uten tvil mange tjenester – og produkter – som skal gi kjæledyret ditt det aller beste livet. Men hvor mye koster det egentlig å ha en hund?

Har du råd til hund?

DN-journalistene Anita Hoemsnes og Jorun Sofie Fallmo Aartun har skrevet økonomiboken «Penga og Livet», spesielt rettet mot kvinner. I kapittelet om forsikringer har de sett nærmere på hvor mye hunden kan koste deg.

Ja, da, la det være sagt, kjærligheten til Passop kan selvsagt ikke måles i penger, men før man skaffer seg hund, er det all grunn til å sjekke om man faktisk har råd til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer