Litteratur

Saabye = Kongens ordensmann

Forfatter Lars Saabye Christensen (53) er utnevnt til Kommandør av Den kongelige Norske St. Olavs Orden.

Foto: Cappelen
Foto: Cappelen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
H.M. Kongen har utnevnt Saabye Christensen til Kommandør av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hans forfatterskap og «fortjeneste av norsk litteratur».

- I sitt forfatterskap har Lars Saabye Christensen med enkle midler og kunstnerisk fantasi maktet å levendegjøre de mennesker han skriver om, på en måte som har gjort det til en stor og gledelig opplevelse å lese hans dikt og romaner, skriver ordensrådet i en pressemelding.

Det har også lagt vekt på forfatterens innsats for å hjelpe fram nye talenter i norsk litteratur.

Selve overrekkelsenskjer hos Cappelen forlag tirsdag 24. oktober, ved kansellisjef Egil Vindorum og kansellist Thomas Gram.

Lars Saabye Christensen tar utgangspunkt i egen oppvekst på Oslo vest i de fleste av romanene sine. En fellesnevner er at han alltid har med minst en skikkelse som er amatør på livets irrganger og faller litt utenom i samfunnet.

Forfatteren debuterte allerede for 30 år siden med diktsamlingen Historien om Gly. Rromanen Beatles gjorde ham til allemannseie og med mursteinen Halvbroren eksploderte salget for fem år siden. Saabye Cristensen har også skrevet manus til filmen Telegrafisten, som er basert på Knut Hamsuns bokSvermere.

LES MER:
  • Bokhøstens beste
  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer