Tekst: Cecilie Klem
Foto: Rohny Kristensen
(Til fire personer)
700 g til 1 kg indrefilet
eller mørbrad av okse
smør til steking
4 store bakepoteter
1/2 kålhode
2 små rødbeter
4 ss majones
1 ss hvitvinseddik
2 rødløk
1/2 ts sukker
salt og pepper
brønnkarse
Potetene
Skrubb og tørk potetene og sett dem i ovn på 200° til de er møre. Tiden avhenger
av størrelsen. Sjekk etter en halv time og regn med at det tar 45 minutter.
Coleslaw
Skrell rødbeter og riv dem og kålen på grovt rivjern. Bland med majones, sukker, eddik, salt og pepper.
Biffene
Varm en stekepanne, ha i litt smør og stek biffen tre–fire minutter på hver side, avhengig av biffenes tykkelse. Legg dem over på en varm tallerken, ikke dekk dem med noe, og la dem hvile mens du steker båter av rødløk i stekefettet.
Server alt på varme tallerkener med en kvast brønnkarse ved siden av.
