Rasisme:

- Saken til Sumaya er helt hjerteskjærende

For bergensjenta Lisa Esohel Knudsen (24) er rasisme personlig. Hun har selv fått føle det på kroppen i oppveksten.

FØRSTE MINNE: Forfatter og samfunnsdebattant, Lisa Esohel Knudsen (24) har minner fra barnehagen som ingen bør måtte ha. Noe av det første hun husker er å bli kalt n-ordet. Foto: Ellen Reiss
FØRSTE MINNE: Forfatter og samfunnsdebattant, Lisa Esohel Knudsen (24) har minner fra barnehagen som ingen bør måtte ha. Noe av det første hun husker er å bli kalt n-ordet. Foto: Ellen Reiss Vis mer
Publisert

- Saken til Sumaya er helt hjerteskjærende.

Det sier forfatter, samfunnsdebattant og rådgiver i Minotenk, Lisa Esohel Knudsen til KK om hendelsen som har preget det norske nyhetsbildet det siste døgnet.

Tirsdag la Samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali ut en post på Facebook hvor hun fortalte at hun hadde blitt skreket til, tatt tak i og blitt kalt "for mørk i huden til å være her" av komiker Atle Antonsen. Opptrinnet skjedde på en bar i Oslo med flere vitner til stede. Jirde Ali har nå politianmeldt Antonsen for rasistiske ytringer.

Fortsatt rasisme

Lisa Esohel Knudsen er en bekjent av Sumaya Jirde Ali og gjestet dessuten NRK Nyhetsmorgen onsdag 16. november hvor hun uttalte seg om sin reaksjon på innlegget og det som kom frem der.

– Det første som slo meg var måten Sumaya skildret hvordan denne hendelsen har påvirket henne, personlig, psykisk og fysisk, sier hun til NRK.

Videre forteller hun at det Sumaya opplevde dessverre ikke er unik empiri for dem som jobber mot rasisme. Men at rasistiske ytringer er mer vanlig enn hva man ønsker å tro i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer