Grønnsaker

Salade Lyonnaise

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud

(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1 pk bacon, gjerne de du får
kjøpt i tykke skiver, ev. salatbacon
4 egg
1 pk blandet salat
4 tomater
1 dl valnøtter
1 ciabatta e.l. til krutonger
2 ts dijonsennep
4 ts rødvinseddik
4 ss olivenolje
salt og pepper
ev. gressløk

Del baconet i små biter og fres det til det er sprøtt. Del kyllingbrystene i strimler eller biter, og stek dem til de er gjennomstekte. Jeg pleier å steke dem nesten ferdig, så tar jeg pannen vekk fra platen så kjøttet godgjør seg på ettervarmen. Jeg tror det blir mindre tørt da. Del tomatene i båter og bland sammen dressing. Har du en ballongvisp, er den perfekt til å lage en luftig vinaigrette. Bland først sennep og eddik. Pisk godt mens du heller
oljen i en tynn stråle inn i sennepsblandingen. Smak til med salt og pepper. Eggene skal du
posjere. Det gjør du ved å koke opp vann sammen med litt salt og noen ss med eddik. Ha ett egg om gangen i for eksempel en liten kaffekopp. Når vannet koker, setter du kjelen litt til side og senker varmen. Hell egget forsiktig ned i vannet. Posjer i 3 minutter. Anrett salat, tomater, kylling og bacon i skåler. Legg det posjerte egget på toppen og legg på noen valnøtter og ev. klipp over litt gressløk.

Salade Lyonnaise
Salade Lyonnaise Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer