Grønnsaker

Salade Lyonnaise

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)4 kyllingbryst1 pk bacon, gjerne de du fårkjøpt i tykke skiver, ev. salatbacon4 egg1 pk blandet salat4 tomater1 dl valnøtter1 ciabatta e.l. til krutonger2 ts dijonsennep4 ts rødvinseddik4 ss olivenoljesalt og pepperev. gressløkDel baconet i små biter og fres det til det er sprøtt. Del kyllingbrystene i strimler eller biter, og stek dem til de er gjennomstekte. Jeg pleier å steke dem nesten ferdig, så tar jeg pannen vekk fra platen så kjøttet godgjør seg på ettervarmen. Jeg tror det blir mindre tørt da. Del tomatene i båter og bland sammen dressing. Har du en ballongvisp, er den perfekt til å lage en luftig vinaigrette. Bland først sennep og eddik. Pisk godt mens du helleroljen i en tynn stråle inn i sennepsblandingen. Smak til med salt og pepper. Eggene skal duposjere. Det gjør du ved å koke opp vann sammen med litt salt og noen ss med eddik. Ha ett egg om gangen i for eksempel en liten kaffekopp. Når vannet koker, setter du kjelen litt til side og senker varmen. Hell egget forsiktig ned i vannet. Posjer i 3 minutter. Anrett salat, tomater, kylling og bacon i skåler. Legg det posjerte egget på toppen og legg på noen valnøtter og ev. klipp over litt gressløk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer