(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1 pk bacon, gjerne de du får
kjøpt i tykke skiver, ev. salatbacon
4 egg
1 pk blandet salat
4 tomater
1 dl valnøtter
1 ciabatta e.l. til krutonger
2 ts dijonsennep
4 ts rødvinseddik
4 ss olivenolje
salt og pepper
ev. gressløk
Del baconet i små biter og fres det til det er sprøtt. Del kyllingbrystene i strimler eller biter, og stek dem til de er gjennomstekte. Jeg pleier å steke dem nesten ferdig, så tar jeg pannen vekk fra platen så kjøttet godgjør seg på ettervarmen. Jeg tror det blir mindre tørt da. Del tomatene i båter og bland sammen dressing. Har du en ballongvisp, er den perfekt til å lage en luftig vinaigrette. Bland først sennep og eddik. Pisk godt mens du heller
oljen i en tynn stråle inn i sennepsblandingen. Smak til med salt og pepper. Eggene skal du
posjere. Det gjør du ved å koke opp vann sammen med litt salt og noen ss med eddik. Ha ett egg om gangen i for eksempel en liten kaffekopp. Når vannet koker, setter du kjelen litt til side og senker varmen. Hell egget forsiktig ned i vannet. Posjer i 3 minutter. Anrett salat, tomater, kylling og bacon i skåler. Legg det posjerte egget på toppen og legg på noen valnøtter og ev. klipp over litt gressløk.
