Fisk Og Skalldyr

Salat med akkarringer

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
40 g tørket bananchips
1/2 moden banan
2 ss sesamolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss fishsauce
olivenolje til ønsket konsistens
1/2 kg akkarringer, gjerne blandet, noen med frityrdeig og noen uten
solsikkeolje til fritering
1 hode friseesalat

Knus bananchipsen i en morter. Ha det i en blender sammen med sesamolje, eddik og
fiskesaus. Kjør og ha i olivenolje sakte. Stopp når du får ønsket konsistens.

Varm opp
oljen i en liten kjele, og friter akkarringene når oljen er varm nok. Test med en før du
har oppi flere. De skal bare ligge til de er gylne. Friterer du uten deig, så smak deg fram.

Anrett friseesalat, akkarringer, og sprinkle over sausen.

Salat med akkarringer
Salat med akkarringer Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer