Kultur & Underholdning

Salte sitroner

En marokkansk spesialitet, skjær i skiver eller biter og ha i gryteretter og sauser. Bruk også skallet. Husk å skylle sitronen i kaldt vann før bruk.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






6 + 2 sitroner
6 ss grovt havsalt
6 nelliker
4 laurbærblad
2 kanelstenger
100 g grovt havsalt

Skrubb sitronene godt og del 6 av dem trekvart gjennom slik at de fortsatt henger sammen ved stilkenden. Ha 1 ss salt i hver sitron og press dem godt ned i et glass. Fordel
krydderet mellom sitronene. Hell resten av saltet over. Ha kokende vann i glasset til det dekker, lukk og la sitronene trekke i minst 2 uker. Oppbevar glasset i kjøleskapet.

Salte sitroner
Salte sitroner Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer