Dorthe Skappel:

- Salto kom til oss i en vond tid

Da Dorthe Skappel og familien trengte det som mest, kom Salto.

DORTHE SKAPPEL: Salto har egen sutteklut, et teppe han alltid har med seg: 
– Han kan bruke fem minutter på å rigge seg til. Finner han ikke teppet, henter han ting som er mine og legger seg for å sove med dem. Det er sikkert fordi det lukter litt av oss, forteller Dorthe. FOTO: Truls Qvaler
DORTHE SKAPPEL: Salto har egen sutteklut, et teppe han alltid har med seg: – Han kan bruke fem minutter på å rigge seg til. Finner han ikke teppet, henter han ting som er mine og legger seg for å sove med dem. Det er sikkert fordi det lukter litt av oss, forteller Dorthe. FOTO: Truls Qvaler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«A dog's purpose» heter en film av Lasse Hallstöm, om en hundesjel som gjenfødes i stadig nye hundeskikkelser, hos nye eiere: Idrettstalentet som blir handikappet etter en ulykke, enkemannen som sørger over kona, den usikre ­ungjenta som får seg kjæreste takket være hunden – og ­hunden som på dødsleiet takker jenta for å ha gitt henne «et av sine beste liv». Og hele tiden spør hunden seg: What's a dog's purpose? Hva er meningen med å være hund? Svaret finner han til slutt: å gi menneskene lykke og glede.

Slik var det kanskje også for Dorthe Skappel og datteren Marthe. Ja, kanskje for hele familien? Helt fra Dorthe vokste opp med golden retrieveren Tavarich, som betyr venn på ­russisk. Via blandingshunden Mira, som var som et søsken for Dorthes døtre Marthe og Maria, og som ble så gammel at hunden til slutt selv ba om å få slippe. Til Salto – den to år gamle blandingshunden som kom til dem som lodden valp for to og et halvt år siden, da familien trengte det som mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer