Samantha Fox om forloveden:

Samantha Fox: – Jeg elsker Linda for alltid

Da norske Linda Olsen som 11-åring samlet på bilder av Samantha Fox, ante hun ingenting om at hun en dag skulle gifte seg med idolet. KK har fått et eksklusivt intervju med Samantha og Linda, om livet, kjærligheten og døden.

SAMANTHA FOX OG FORLOVEDEN: 80-tallstjernen Samantha Fox er lykkelig forlovet med den norske tobarnsmoren Linda Olsen. I et eksklusivt intervju med KK forteller de to damene om sin kjærlighet til hverandre. FOTO: Sigmund Røsås/Samantha Fox/Fox2000
SAMANTHA FOX OG FORLOVEDEN: 80-tallstjernen Samantha Fox er lykkelig forlovet med den norske tobarnsmoren Linda Olsen. I et eksklusivt intervju med KK forteller de to damene om sin kjærlighet til hverandre. FOTO: Sigmund Røsås/Samantha Fox/Fox2000 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg var veldig begeistret for Samantha da jeg var liten. Jeg syntes hun smilte så fint på bildene, forteller den norske tobarnsmoren Linda Olsen (45) til KK.

Kvinnen hun snakker om er forloveden hennes. Og ikke en hvilken som helst forlovede. Samantha Fox, sexsymbolet fra 80-tallet, og på den tiden verdens 3. mest fotograferte brite, etter dronningen og Diana. «Side 3»-piken med den vakre fjeset og den frodige barmen, som i plakat- og bildeform var å finne på gutterom verden over.

Ja, på Lindas rom også, skal det vise seg. Vi kommer tilbake til det.

Hva skjedde?

Men først må vi spørre hvordan det har seg at norske Linda og Samantha Fox i dag bor sammen i artistens viktorianske hus i London. At de er forlovet og skal bli kone og kone.

I et eksklusivt intervju med KK, på trygg koronadistanse fra London, åpner paret seg om hvordan de møttes:

– Du kan fortelle om det du, Linda, sier Samantha Fox (53), med den samme litt hese stemmen som sikret henne plass på hitlistene verden over med låten «Touch me» i 1986.

– Egentlig er det en lang historie, sier Linda, og tar deler av den på norsk, med dialekt fra Østfold:

– Jeg hadde likt Samantha fra jeg var 11 år. Da jeg ble eldre brukte jeg å tulle med at hun var mitt «freecard» (en man kan ha sex med uten at kjæresten blir sur. red.anm.). I 2014 hadde Samantha konsert i Oslo og jeg kjøpet billett til en «Meet and greet», og det var vårt første møte. Vi fikk god kjemi, og det var stort! Jeg begynte å gå på flere konserter og vi snakket sammen på signeringer. Sånn fortsatte det, og da jeg ble separert i 2016 ringte hun meg og ba meg ut på en date.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE DATE: Samantha Fox og norske Linda Olsen forteller til KK at kjærligheten mellom dem er sterk. Linda jobbet som daglig leder i en lekebutikk da de møttes. Samantha sier: – Jeg kan ikke se for meg deg som sjef, Linda. Som skal den være nødt til å permittere folk for eksempel nå under koronakrisen. Du som er så snill. FOTO: Samantha Fox/Fox2000
KJÆRLIGHET VED FØRSTE DATE: Samantha Fox og norske Linda Olsen forteller til KK at kjærligheten mellom dem er sterk. Linda jobbet som daglig leder i en lekebutikk da de møttes. Samantha sier: – Jeg kan ikke se for meg deg som sjef, Linda. Som skal den være nødt til å permittere folk for eksempel nå under koronakrisen. Du som er så snill. FOTO: Samantha Fox/Fox2000 Vis mer

Framfus type

La oss dvele litt ved historien. Ta det steg for steg, akkurat som Samantha og Linda selv måtte, før de ble et par.

Linda kommer fra Hvaler i Østfold. Samantha fra Hackney i London. Linda vokste opp i enebolig, med hyggelig naboskap og ikke så mye å bedrive fritida med på en liten øy. Samantha vokste i en leilighet i forstaden til millionbyen London, der hun tok teatertimer og var en framfus type.

– Jeg bare visste at jeg ville bli berømt. Jeg opptrådte alltid på scenen når vi var på ferie med familien, forteller Samantha.

MINNER: En ung Samantha Fox som nettopp har slått gjennom. Her sammen med foreldrene Patrick og Carol, samt søsteren Vanessa. FOTO: NTB Scanpix
MINNER: En ung Samantha Fox som nettopp har slått gjennom. Her sammen med foreldrene Patrick og Carol, samt søsteren Vanessa. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Lettkledd

Veien fra dramatimer til å posere lettkledd var kortere enn man skulle tro. Gjennombruddet kom med «Side 3»- bildene i The Sun i 1983. En 16 år gammel jente med naturlig store pupper og et vinnende smil.

UNG GLAMOUR: Samantha Fox slo gjennom som 16-åring, som «Side 3-modell» i The Sun. FOTO: NTB Scanpix
UNG GLAMOUR: Samantha Fox slo gjennom som 16-åring, som «Side 3-modell» i The Sun. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hun ble en gjenganger i avisen og vant «Page Three Girl of the Year Award» tre år på rad.

I 1993 poserte hun for Playboy, og i mellomtiden hadde hun etablert seg som plateartist og ble gjenkjent overalt. Hvordan taklet hun trykket?

– Mamma og pappa og to bodyguards reiste med meg hele tiden. Og hver gang jeg gikk ut av en limousin og folk stimlet sammen, tenkte jeg på Marilyn Monroe, og bestemte meg for å gi fotografene et godt bilde. Det var ganske morsomt. Jeg fniste mye og tenkte: «Hva skjer?».

TOUCH ME: Alle ville ha en bit av Samantha Fox. Her fra The Roman Amphitheatre i Nice i Frankrike da hun var 19 år. FOTO: NTBScanpix.
TOUCH ME: Alle ville ha en bit av Samantha Fox. Her fra The Roman Amphitheatre i Nice i Frankrike da hun var 19 år. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Når Samantha ser de lettkledde bildene i dag, hva tenker hun?

– Å, jeg synes bildene er flotte og smakfulle. Mamma brukte å style meg for å gjøre bildene smakfulle. Hun var min anstand, og jeg kunne ikke fått en bedre til å passe på. Hun sørget for på at vinkelen ble god og at håret var pent.

Hun legger lattermildt til:

– Men jeg gikk jo på katolsk skole, og da bildene kom på trykk ble jeg utvist. Mamma prøvde å forhindre det: «Men se! Så fin hun var på håret, hvert fall!».

Latteren runger.

– Nei, jeg synes bildene er fine og et godt minne. De var begynnelsen på min karriere. Om de hjalp karrieren min vet jeg ikke. Jeg måtte bevise mye mer. Folk tror at om du har fin figur og blondt hår, så kan du ingenting.

Saksøkte faren

Samantha Fox’ selvbiografi «Forever» kommer snart i oppdatert versjon. Hun har delvis ført den i penn på Hvaler. Mens norsk uvær rusket utenfor husknutene, så hun tilbake på sitt liv i rampelyset.

Hun skriver om farens rusmisbruk og voldelige episoder. På 90-tallet saksøkte hun faren for å ha underslått penger fra henne, og hun vant frem. Faren døde i 2000. På spørsmål om hun vil snakke om ham, sier Samantha:

– Jeg elsket faren min veldig høyt. Mange går gjennom mye vanskelig i livet, og faren min kom ikke så bra ut av det. Men jeg har alltid vært glad i faren min. Jeg har alltid vært en pappajente.

MINNER: En ung Samantha Fox ser på bilder og leser fanpost sammen med søster Vanessa og mamma Carole. FOTO: NTB Scanpix
MINNER: En ung Samantha Fox ser på bilder og leser fanpost sammen med søster Vanessa og mamma Carole. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Dagbøkene var til stor hjelp mens hun skrev. Samantha husker beinet hennes som vokste skjevt, og at hun som barn måtte gå med benskinne i to år.

– På skolen mobbet de meg og kalte meg stygge ting. Det var forferdelig å bli ertet for det. Men faren min sa: «Kom deg opp og spark verden med det beinet!». Mobbingen gjorde meg sterkere. Og da jeg endelig fikk av skinna ble jeg kjempeflink i kickboksing og svømming. Jeg elsket sport og spilte fotball på damelaget til Arsenal.

Alltid likt jenter

La oss legge en bit til av puslespillet. Da Samantha og Linda møttes første gang var Lindas tvillinggutter 12 år. Samantha var samboer med sin manager Myra Stratton, som hun var sammen med i 16 år.

– Jeg har alltid visst at jeg liker jenter, forteller Samantha.

– På barneskolen hadde jeg en jentekjæreste. Hun var veldig pen, og vi brukte å ha på oss det samme og holde hender. Senere i livet var jeg litt forvirret rundt dette med kjærlighet, men du vet det når du virkelig vet det.

Hun legger til.

– Men jeg har hatt fantastiske guttekjærester også.

Samboeren døde

Årene går. Noen relasjoner bærer frukter, mens andre blir til stjernestøv. I 2015 døde Samanthas samboer Myra, etter å ha vært syk av kreft i fire år.

– De to årene før hun døde var de absolutt verste, forteller Samantha.

– Å se henne lide var fryktelig tungt. Myra trodde på livet etter døden, at hun skulle treffe sine foreldre igjen. Hun var så sterk. Jeg var mye svakere. Men nå er hun på et bedre sted og har fått fred.

– Hvor lang tid tok det før du kunne åpne deg for kjærlighet igjen?

– Det tok vel omtrent et år, sier Samantha.

Introdusert for familien

Linda husker den første daten i 2016. Hun var daglig leder i en lekebutikk og var blitt separert, og en dag fikk hun telefon fra Samantha Fox, som lurte på om hun ville komme på en privat firmafest på Rockefeller, der hun opptrådte.

– Allerede helgen etter inviterte hun meg til London til 50 års-feiringen sin, minnes Linda.

– Hun presenterte meg som sin nye kjæreste, og det var første gang jeg fikk møte hennes mor, familie og alle hennes venner. Det gikk veldig fort.

Samantha kaller 2016 for «et godt år» og forteller hva hun falt for hos Linda:

– Å treffe Linda var som et eventyr. Det var veldig romantisk. Det er ufattelig hvor fin hun er. Hun har et nydelig smil og første gang jeg så henne tenkte jeg: «For en vakker jente». Hun er den peneste jenta jeg vet om.

– Nå gjør du meg flau! sier Linda.

­– Men det er sant! Vi har vært sammen i fire år nå. Jeg elsker Linda og vi kommer til å være sammen bestandig.

Hun legger til:

– Og så har hun to skjønne sønner. Og det var veldig praktisk, for de kom ferdiglaget til meg. Jeg trengte ikke å gjøre noe! Ha ha.

FESTFINT: Lindas sønner visste allerede hvem Samantha Fox var, da hun ble kjæreste med moren. Samantha var den selvskrevne gjest sønnene ble konfirmert i 2017. Fra venstre Noah, Lindas mamma Jorunn, Linda, Samantha, Adam og Samanthas mor Carole. FOTO: Monica Nuoristo / Samantha Fox / Fox2000.
FESTFINT: Lindas sønner visste allerede hvem Samantha Fox var, da hun ble kjæreste med moren. Samantha var den selvskrevne gjest sønnene ble konfirmert i 2017. Fra venstre Noah, Lindas mamma Jorunn, Linda, Samantha, Adam og Samanthas mor Carole. FOTO: Monica Nuoristo / Samantha Fox / Fox2000. Vis mer

Tvillingmor

Lindas tvillingsønner Adam og Noah er i dag 18 år. Noah jobber i Norge, og Adam bor med Linda og Samantha i London, hvor han tar teater- og sangtimer.

– Jeg kjøpte en mikrofon til ham her om dagen, og øver med ham og passer på at han gjør leksene sine. Begge guttene er helt fantastiske, sier Samantha og legger til at de kaller henne Sam.

Linda forteller hvordan det er å ha Noah så langt unna:

– Vi savner ham veldig, og jeg har ikke sett ham på åtte uker.

Samantha legger til:

– Vi vurderte å få oss en båt og reise til Norge sjøveien, men så hørte vi om en som ble stanset på vei inn.

Selv har hun moren sin i nabolaget, men grunnet korona får de ikke besøkt henne.

– Men jeg lager god mat for mamsen, som vi setter utenfor døren hennes hver dag.

På soverommet til norsk fan

Samantha forteller at hun alltid har hatt noen av sine mest trofaste fans i Norge og at hun har kommet tilbake ved jevne mellomrom.

ELSKER NORGE: Samatha Fox forteller til KK at hun alltid har hatt noen av sine mest svorne fans i Norge. Her fra utdeling av Spellemannsprisen i 1987, sammen med en purung Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø. FOTO: NTBScanpix
ELSKER NORGE: Samatha Fox forteller til KK at hun alltid har hatt noen av sine mest svorne fans i Norge. Her fra utdeling av Spellemannsprisen i 1987, sammen med en purung Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Hun forteller om programmet på britisk tv, der teamet reiste til Nord-Norge for å møte en av dem:

– Han var en voksen mann som bodde hjemme hos moren, og hadde fortsatt rommet sitt fullt av plakatene mine, hadde vi hørt. Vi hadde avtalt at filmteamet skulle komme hjem til dem, men vi bestemte oss for å overraske ham. Da han kom til døren, sa jeg: «Hei, jeg hører du har alle har plakatene mine på veggen?». Han rødmet veldig.

Hun forteller at rommet hans var akkurat slik de hadde fått det beskrevet. Tett i tett med de lettkledde bildene hennes:

– Å se rommet hans var som å komme inn i en tidsmaskin. Å få se hvordan det var på den tiden. Jeg sa til ham at det var ingenting å være flau over. Jeg var veldig rørt og det var han også.

Elsker å telte

Båndene til Norge har blitt ytterlige styrket gjennom kjærligheten til Linda.

– Jeg elsker å være i Norge og på Hvaler, sier Samantha, med samme innlevelse som Diana Ross den gang hun proklamerte: «Jeg er norsk!».

– Linda og jeg bruker å dra på telttur på en liten holme. Kan vi si hva den heter, Linda? Da får alle vite det?

– Ja da, sier Linda med en latter.

– Det er på Akerøya.

UT PÅ TUR: Samantha og Linda er glad i å dra på telttur, og spesielt på øyene rundt Hvaler, hvor Linda kommer fra. FOTO: Samantha Fox/Fox2000/Instagram @Samanthafoxofficial
UT PÅ TUR: Samantha og Linda er glad i å dra på telttur, og spesielt på øyene rundt Hvaler, hvor Linda kommer fra. FOTO: Samantha Fox/Fox2000/Instagram @Samanthafoxofficial Vis mer

Samantha forteller om soveposer og liggeunderlag og lyse sommernetter.

DER SATT DEN!: Teltet er oppe, og Linda og Samantha røper gjerne for KKs lesere hvor deres favorittsted er når de skal på telttur: FOTO: Samantha Fox/Fox2000
DER SATT DEN!: Teltet er oppe, og Linda og Samantha røper gjerne for KKs lesere hvor deres favorittsted er når de skal på telttur: FOTO: Samantha Fox/Fox2000 Vis mer

– Hvert år telter vi på Akerøya. Vi drar over med en liten båt, og slår opp teltet og så fyrer vi opp et sånt …

– Stormkjøkken, sier Linda.

– Ja, stormkjøkken, og så lager mat. Eller vi tar båten inn til marinaen og kjøpe reker.

ÅPENHJERTIG: KK har møtt Samantha Fox og hennes norske forlovede, tobarnsmoren Linda Olsen, til et eksklusivt intervju om kjærligheten og bryllupsplanene. VIDEO: Hege Løvstad Toverud Vis mer

17. mai på Hvaler

Ifølge Linda har venner og familie hjemme tatt godt imot kjæresten. Hun minnes da sønnen hadde på seg en Samantha Fox t-skjorte på skolen, og læreren begynte å forklare klassen hvem artisten var:

– Da sa sønnen min: «Ja. Og Sam skal feire 17. mai med oss i morgen». Alle lo, for de trodde jo ikke noe på det. Men dagen etter så de henne på feiringen på Hvaler.

Samantha ler.

– Da jeg dukket opp på Hvaler ble mange veldig overrasket. Lindas tante kom bort og spurte hvem jeg var og hvor jeg kom fra.

Selv synes Linda kjæresten hadde tatt litt vel kraftig i når det kom til festantrekk.

– Du hadde på deg rødt, hvitt og blått fra topp til tå.

– Ja. Jeg ville jo være fin på 17. mai. Linda har lært meg å steke vafler og jeg sto i boden og stekte for Lindas mamma. Takk gud for at jeg ikke er en diva. Ha ha. En annen gang, da Adam hadde konsert, fikk jeg en bunke papirer i hendene, og plutselig sto jeg der og solgte programmer. Folk sa: «Er ikke det Samantha Fox? ».

KOM OG KJØP!: Samantha Fox selger programmer på Hvaler, på konserten til Lindas sønn Adam. Samantha forteller til KK at hun elsker å være på Hvaler. FOTO: Samantha Fox/Fox2000
KOM OG KJØP!: Samantha Fox selger programmer på Hvaler, på konserten til Lindas sønn Adam. Samantha forteller til KK at hun elsker å være på Hvaler. FOTO: Samantha Fox/Fox2000 Vis mer

Linda forsikrer:

– De elsker henne alle sammen. Da jeg tok henne med til Hvaler første gang sa vennene mine: «Du slutter aldri å overraske oss!».

– Trodde hun var gal

Hva med Lindas opplevelse av å flytte til London? Samantha kommer henne i forkjøpet. Forteller at Linda hilste på alle naboene, akkurat som hun var vant med hjemmefra.

– Naboen trodde jo først hun var gal. Men nå blunker de til henne hver torsdag når vi går ut for å klappe for helsearbeiderne.

Paret forteller om hverdagen med karantene. At de koser seg med filmer og hagearbeid.

Samantha skryter av Lindas gode smak, og at det er Linda som har stått for innredningen av huset.

– Linda fikk frie tøyler. Vi har ganske lik smak, men jeg hadde samlet mye fra verden over. Linda har gjort hjemmet vårt så fint.

Selv om de trives i London, mener Samantha at Hvaler har en naboskapsfølelse som London har mistet.

– Men kanskje kan korona-krisen få noe av den følelsen tilbake? Kanskje kan vi lære en lekse om hvordan vi behandler andre mennesker?

DAMER I VINDEN: Samantha og Linda er glade i å nyte livet, også på feire, og forteller til KK at de koser seg hjemme i London under korona-isolasjonen, med filmer og hagearbeid. FOTO: Samantha Fox/Fox2000
DAMER I VINDEN: Samantha og Linda er glade i å nyte livet, også på feire, og forteller til KK at de koser seg hjemme i London under korona-isolasjonen, med filmer og hagearbeid. FOTO: Samantha Fox/Fox2000 Vis mer

Samlet på bilder av Samantha

Siden hun slo gjennom musikalsk har Samantha vært fulltids artist. I disse dager er hun aktuell med nytt album, som hun gleder seg til å turnere med når karantenen er over.

Men ingen skal beskylde henne for å ligge på latsiden. På nettsiden selger hun t-skjorter, plater og postere, også av de lettkledde bildene. I tillegg er hun aktuell med et eget Samantha Fox-spill i Spania.

Synes hun noen gang det er ironisk, at hun skulle ende opp å gifte seg med en kvinne, hun som fikk så mange guttehjerter til å banke?

– Gutter og jenter, understreker Samantha.

– Jeg tror mange jenter hadde plakatene mine også. De hadde dem bare ikke oppe på veggen.

Og da er vi tilbake hos Linda. Og hennes bilder av Samantha Fox. For visst hadde hun dem!

– Kompisen min og jeg byttet Samantha-bilder. Han viste meg bilder av henne da jeg var 11 år, og jeg syntes de var så fine at jeg også ville begynne å samle. Han hadde de frekke, og jeg de tekkelige, sier Linda og ler.

Samantha bryter inn:

– Ja, jeg hadde jo en serie der jeg var i skoleuniform. Det var sikkert dem du samlet på!

– Hun passer på meg

Mange år senere, da Linda og Samantha vel møttes, hva var det Linda falt for?

– Samantha er veldig morsom og veldig vakker. Vi har samme humor, og hun har en veldig varm personlighet, sier Linda.

Keep going, baby! skyter Samantha inn.

Linda ler.

– Vi er nok veldig like. Og veldig gale begge to.

Samantha mener Linda er den sterkeste av dem:

– Hun er steinbukk, mer ordensmenneske og mye roligere. Jeg er vær og mer svevende. Men hun er solid også fordi hun har barn. Hun har en moderlighet som får meg til å føle meg trygg. Hun roer meg ned, og ordner opp når ting går galt. Hun passer på meg.

Linda legger til:

– Men du er også veldig omsorgsfull. Da jeg fikk vondt i tåa her om dagen ville du ringe legen med en gang.

Romantisk frieri

Bryllupet er på trappene, og forlovelsen var svært romantisk, ifølge Samantha:

– Jeg har alltid drømt om at den jeg elsker skal gå ned på kne og fri. På Valentines hadde jeg booket middag for oss i en romantisk hotellsuite.

FRIERIET: På selveste valentinsdagen den 14. februar gikk Linda ned på kne og fridde til Samantha. Samantha forteller at tårene strømmet, og at hun sa «Ja» med en gang». FOTO: Fox2000/Getty Images for Agent Fox Media
FRIERIET: På selveste valentinsdagen den 14. februar gikk Linda ned på kne og fridde til Samantha. Samantha forteller at tårene strømmet, og at hun sa «Ja» med en gang». FOTO: Fox2000/Getty Images for Agent Fox Media Vis mer

Etter et par timer, da de skulle åpne gavene, gikk drømmen i oppfyllelse:

– Linda gikk ned på kne, åpnet en sort boks med et lys som skinte på en vakker diamantring og spurte: «Sammy, vil du gifte deg med meg?». Jeg kunne ikke tro det, og sa «Ja» uten å nøle mens tårene strømmet. For jeg visste fra første gang vi møttes at jeg ville være med henne resten av livet.

Vi spør hvordan de ser for seg livet sammen, om la oss si ti år?

– Da er vi pensjonert. Vi reiser ikke verden rundt, men har funnet noe som holder oss aktive. Og vi har garantert et hus i Norge også, sier Samantha.

– Og mange katter! skyter Linda inn

– Ja, men frykt ikke. Vi går ikke rundt i ullgenser og gummistøvler. Vi er fortsatt glamorøse når vi er gamle.

FRUEN FRA HAVET: Samantha Fox nyter livet sammen med Linda på Hvaler. Hun mener motgang har gjort henne sterkere:

– Jeg henger meg ikke opp i det vanskelige, men går videre. Bestemoren min var pengeutlåner under krigen og hadde åtte barn. Bestefar var krigsfange i andre verdenskrig. Familien min er veldig sterke arbeiderklassefolk. FOTO: Samantha Fox/Fox2000
FRUEN FRA HAVET: Samantha Fox nyter livet sammen med Linda på Hvaler. Hun mener motgang har gjort henne sterkere: – Jeg henger meg ikke opp i det vanskelige, men går videre. Bestemoren min var pengeutlåner under krigen og hadde åtte barn. Bestefar var krigsfange i andre verdenskrig. Familien min er veldig sterke arbeiderklassefolk. FOTO: Samantha Fox/Fox2000 Vis mer

Om noen hadde sagt …

Helt til slutt er vi nødt til å spørre Linda. Da hun sto der og byttet Samantha Fox-bilder med kameraten da hun var 11. Om noen hadde sagt at hun en dag skulle gifte seg med idolet sitt, hva hadde hun sagt da?

– Nei, da hadde jeg begynt å le, sier Linda, og gjør nettopp det.

Ler høyt.

– Jeg ville aldri ha trodd det. For en liten jente fra en liten øy, at noe sånt skulle skje.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer