Sammen i 50 år: - Det skulle mot til for å komme seg ut av skapet

Vigdis og Solveig kan snart feire både 87-årsdagene sine og at de har vært kjærester i 50 år. De ble sammen i tiden da homofili ble sett på som syndig, sykt og forbudt.

SAMMEN I 50 ÅR: Den gode samtalen er viktig for Solveig (til venstre) og Vigdis. De har både felles og ulike interesser, og går aldri tomme for samtaleemner. Foto: Merete Sillesen
SAMMEN I 50 ÅR: Den gode samtalen er viktig for Solveig (til venstre) og Vigdis. De har både felles og ulike interesser, og går aldri tomme for samtaleemner. Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er langt igjen til full aksept, men vi har vært heldige og sluppet de verste stormene. Vi har tvert stort sett blitt møtt med inkludering og velvilje, sier Solveig Askjem.

– Men jammen har vi vært med på store gjennombrudd i kampen om like rettigheter, fortsetter Vigdis Bunkholdt.

Begge sier de kjenner eldre skeive som ikke tør å komme ut av skapet. Selv er de glade for at de valgte åpenhet for 50 år siden. Da loven om partnerskap kom i 1994, ble Solveig og Vigdis partnere. Det ble en skikkelig feiring. Og da ekteskapsloven kom i 2009, giftet de seg, det var kun å undertegne ekteskapspapirene, så var det i orden.

Møttes på jobb

– Vi har investert i helse hele livet, og har vært svært aktive både med gå- og løpeturer, og ikke minst skiturer, sier Vigdis.

– I vår alder kommer det gjerne noen skavanker, men vi er begge heldige og har god helse, både i kroppen og toppen. Kanskje det er fordi vi trimmer begge deler?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer