Majorstua-drapet

– Samtidig som jeg planla begravelse, jaktet politiet på gjerningsmannen

– Det var ikke bare det at Heikki var død, han var drept. Noe verre tror jeg ikke kan skje en mor.

– Samtidig som jeg planla begravelse, jaktet politiet på gjerningsmannen
Publisert

– Jeg er fryktelig sliten. Samtidig føler jeg meg sterkere enn jeg har gjort på lenge, sier Inger-Marie Bjørklund.

– Den siste gangen Heikki var hjemme, lå vi på sofaen og snakket sammen til klokka 03 om natten. Han fortalte om jobben, om kjæresten og om kameratene i kollektivet i Oslo. Jeg har alltid lagt stor vekt på å snakke mye med barna mine.

KK besøker Inger-Marie hjemme på Mysen, der hun bor i et stort hus sammen med schäferhunden Gutz og katten Tassen. Det er mange minusgrader ute. Inger-Marie fyrer med ved, og det er lunt i den koselige stua, som bugner av grønne planter.

Inger-Marie sitter med varmepute under den vonde hofta, som gjorde henne ufør i 2015. Hun forteller nøkternt om de siste to årene, de tyngste i hennes liv.

Den verste beskjeden

2018 er det året hun aldri kan glemme. Etter at hennes syke mor bodde hjemme hos henne et halvt år, måtte Inger-Marie selv ha en operasjon. Hun er enebarn, og da moren døde i januar, var det Inger-Marie som måtte ta seg av alt. Hun var lettet da hun endelig var ferdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer