Flyktning

Sanaà (22) satt alene på asylmottaket: - Å få jobb var viktig

Hun reiste alene fra Syria til Norge. Den første tiden her var mørk og tung. - Jeg ville bidra med noe fornuftig.

SORBET SISTERS: Sanaà flyktet fra Syria til Norge som 18-åring helt alene, og kjente verken til landet, språket eller kulturen. FOTO: Astrid Waller
SORBET SISTERS: Sanaà flyktet fra Syria til Norge som 18-åring helt alene, og kjente verken til landet, språket eller kulturen. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ser det på nyhetene med jevne mellomrom. Skyting og uro i Syria. Opptil 100 mennesker drept i et bombeangrep. Flyktningkrisen forverres. Livredde mennesker rømmer fra husene sine. Småbarn løper gråtende alene blant ruiner og ødelagte landskap.

Det er forferdelig å høre, men for oss i trygge Norge er det «kun» på tv dette skjer. Sånn er det derimot ikke for Sanaà Tamin (22). Hun har kjent krigen på kroppen, måttet flytte på grunn av angrep og hun rømte fra Syria alene som tenåring med et indre håp om å en dag kunne føle seg ordentlig trygg.

KK møter henne for intervju på en kafé i Oslo sentrum i forbindelse med hennes første betalte jobb - som en del av søsterbedriften til «Sandwich Brothers»-satsingen, altså «Sorbet Sisters». Mer om det senere.

Et utfordrende møte

Nå kan hun fortelle at hun bor trygt i en leilighet i Oslo sammen med sin mor, far, søster og to brødre. Hun ser tilbake på en oppvekst som for de fleste av oss er vanskelig å kunne forestille seg.

- Jeg hadde det faktisk ikke særlig bra rett etter at jeg kom over grensen til Norge heller. Jeg minnes den første tiden i Norge som ekstremt utfordrende. Det er vanskelig å flykte, og spesielt hit, så jeg kom alene med en liten bag som jeg slepte med meg inn døra på politistasjonen med pass og persondokumenter i lomma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer