Samleie

Sandra (27) ble født uten livmor

Da hun var 16 år, fikk hun sjokkbeskjeden fra legen.

FØDT UTEN LIVMOR: Da alle bortsett fra henne hadde fått mensen, skjønte 16 år gamle Sandra Boine at noe var galt

 Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
FØDT UTEN LIVMOR: Da alle bortsett fra henne hadde fått mensen, skjønte 16 år gamle Sandra Boine at noe var galt Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rikshospitalet i Oslo, 2004: 16 år gamle Sandra Boine fra Tønsberg ligger på undersøkelsesbenken på Kvinneklinikken. På venterommet sitter kvinner som skal ha barn.

Snart skal Sandra få beskjed om at hun aldri vil kunne bli mor. Hun skal føle at livet går i knas, at alle planene hennes legges i grus. Hun, som vokste opp i en søskenflokk på ti og alltid har tenkt at hun vil ha mange barn selv. Hun, som ikke vet hva hun vil jobbe med, hun vet bare dette: Hun vil bli mamma.

LES OGSÅ: - Jeg trodde sorgen skulle ta livet av meg

Klarte ikke å ha samleie

«Ingen abnormale funn ved vulva. Vagina måles til 5 centimeter, kan tøyes til 8 centimeter» står det i legens journal fra den dagen. Legens notater gir svar på mye; utenpå er alt som det skal. Men fem centimeter? Det forklarer hvorfor Sandra og hennes første kjæreste aldri klarte å gjennomføre et samleie.

Ifølge Mette Haase Moen, professor ved NTNU og en av Norges fremste eksperter på kvinnesykdommer, har disse første forsøkene på samleie sannsynligvis allerede tøyd Sandras skjede. Hun anslår at den i utgangspunktet kan ha vært bare 1–2 cm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer