Sandra Lyng:

Sandra Lyng om overgrepene: – Ingen skal få bruke kroppen min igjen

Sandra Lyng vil vise hvordan virkeligheten egentlig er. Derfor snakker hun åpent om spiseforstyrrelser og psykiske problemer, selv om hun egentlig ikke vil.

– For meg har det vært en skam at jeg ikke har tatt utdannelse, og jeg har følt behov for å motbevise at jeg er blond og dum, sier Sandra. Skjorte fra Munthe, jeans fra Levis, øredobber fra Petit Perles og armbånd fra Enamel. FOTO: Truls Qvale
– For meg har det vært en skam at jeg ikke har tatt utdannelse, og jeg har følt behov for å motbevise at jeg er blond og dum, sier Sandra. Skjorte fra Munthe, jeans fra Levis, øredobber fra Petit Perles og armbånd fra Enamel. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Å takk, det her va’ stas. Så deile’ å kom se litt ut!

Sandra Lyng kaster et takknemlig blikk på tallerkenen og legger ut en snutt på Insta-­story for sine 120 000 følgere. «Intervju med KK. Det kommer til neste år», sier Sandra, og filmer både villfisk og petit fours. Ikke sånn å forstå at hun har et uanstrengt forhold til mat. Under inter­vjuet skal vi innom både spiseforstyrrelser, angst, redsel og ­depresjon. Og vi skal snakke om noe enda verre. Noe som i perioder har formørket Sandras liv ­totalt, og som hun aldri før har snakket om i media.

Men tro ikke at det er en slagen kvinne journalisten har til bords. Riktignok snakker Sandra med myk stemme, men den litt spede tonen må ikke forveksles med svakhet. Foran meg sitter en kvinne med meningers mot, ­ansiktstrekk det ikke går 13 av på dusinet, og en styrke det har tatt henne år å opparbeide seg.

Men la oss ta det sånn noenlunde fra starten. 16 år gamle Sandra fra Mosjøen slo ned som en bombe da hun kom på fjerdeplass i «Idol» i 2004. Ungjenta med den sprudlende personligheten og kinnbeina til Cameron Diaz gikk rett fra ungdomsskolen i Mosjøen til kjendisliv i Oslo. I et halvt år var hun innlosjert på Hotel Bristol med de andre deltakerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer