Problemer Med å Starte Bilen

Sandra Marielle trodde hun mistet Isa i flammene

På et øyeblikk sto bilen i full brann. Sandra Marielle snudde seg for å advare datteren i baksetet, men kunne ikke se henne.

<strong>BILEN BEGYNTE Å BRENNE:</strong> At problemene med å starte bilen skulle ende så dramatisk, var noe Sandra Marielle og datteren Isa aldri ville drømt om. Foto: Stig-Åke Jönsson
BILEN BEGYNTE Å BRENNE: At problemene med å starte bilen skulle ende så dramatisk, var noe Sandra Marielle og datteren Isa aldri ville drømt om. Foto: Stig-Åke Jönsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Bestemt vred Sandra Marielle Hansson nøkkelen i tenningen. Bilen hostet, men nektet fortsatt å starte. Bak i bilen satt den åtte år gamle datteren hennes, Isa.

– Jeg vet ikke hvorfor, om hun følte på seg at noe var galt, men plutselig ropte Isa: «Mamma, mamma! Ikke start bilen!».

- Men jeg var irritert, hadde dårlig tid og en mengde ærender å utrette, så jeg vred om nøkkelen igjen, forteller Sandra Marielle (39) om dramatikken midt i et trafikkert kryss i Malmö sentrum.

Plutselig sier det bare «swoosh!». Hun ser flammene slå opp fra panseret.

«Isa! Isa! Ut! Ut!» roper hun så høyt hun kan. Men når hun snur seg mot baksetet, ser hun ikke datteren. Bare store flammer der også.

LES OGSÅ: Astrid mistet to sønner i en bilulykke

<strong>Totalskadd:</strong> Bilen ble fullstendig utbrent. Foto: Privat
Totalskadd: Bilen ble fullstendig utbrent. Foto: Privat Vis mer

Forandret livet

Bilbrannen lille nyttårsaften i fjor kom til å bli et tegn for Sandra Marielle. En oppfordring til å fortsette på den livsveien hun nylig hadde slått inn på.

– Jeg kjente enda sterkere at jeg ikke ville bale mer nå. Jeg har balet hele livet, uroet meg for ditt og datt. Livet er kort, og du vet ikke hvordan det går, sier hun over en kopp kaffe hjemme i leiligheten i Malmö.

I familien het det alltid at Sandra Marielle kom syngende til verden. Og siden bare fortsatte hun. Med en vakker, mørk stemme - litt lik farmorens. Sandra Marielle satset helt fra hun var ung – talentkonkurranser, tv-opptredener, så musikkgymnas. Men det gikk ikke så bra.

– Jeg begynte å få mye bry med meg selv. Jeg har alltid vært et følelsesmenneske, og det er jo en fordel når man synger, men nå kjente jeg meg utenfor, mobbet, sier hun.

Og det ble verre.

– Jeg følte at jeg ikke dugde. Egentlig var det jo helt ulogisk – jeg har alltid blitt støttet hjemme, fått mye tid og kjærlighet av foreldrene mine. Sånn som barn skal få.

Men likevel – det begynte å bli tungt, forholdet til musikken. Den som alltid hadde vært hennes utstakede framtid, helt fra barnsbein av.

– Nå handlet det ikke lenger bare om å uttrykke seg, nå måtte jeg prestere. Fremdeles kom melodiene til meg, sånn som de har gjort siden jeg var barn, men jeg viste dem ikke til noen. Jeg var lei av stemmen min, syntes ikke jeg fikk det til.

<strong>VIL HA EN SANGKARRIERE:</strong> Bilen som begynte å brenne, ble kjøpt for at Sandra Marielle skulle kunnne reise rundt å synge. Foto: Privat
VIL HA EN SANGKARRIERE: Bilen som begynte å brenne, ble kjøpt for at Sandra Marielle skulle kunnne reise rundt å synge. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Senk kravene til deg selv

Sluttet tvert

25 år gammel fattet hun en tung beslutning.

– Jeg bestemte meg for å slutte å synge. Helt. Om man skal gjøre det bra, må man lengte etter det, kjenne en glød. Men jeg hadde ikke lenger noen lyst. Jeg var lei av meg selv.

Først: Sorg. Så bare: «Puh, så deilig!». Hun prøvde forskjellige jobber, blant annet innen salg og eldreomsorg, og studerte til massør.

Noen år senere ble datteren Isa født. En redning for Sandra Marielle, slik hun selv ser det.

– Jeg pleier å si at om du baler med mye, så skaff deg barn!

- Jeg slapp unna mine mørke tanker, all grublingen. Med et barn å ta vare på, har du ikke tid til sånt. Når jeg ser tilbake, burde jeg ha skaffet meg barn mye tidligere i livet.

LES OGSÅ: Fikk 4 barn på 15 måneder

Sandra Marielle ble separert fra Isas pappa. Isa skulle begynne i barnehage, og Sandra Marielle, nå 33, trengte en inntekt. Et band som spilte på fester og konferanser i helgene søkte etter sanger.

– Så jeg begynte å synge igjen, sier hun med et stort smil.

– Og nå føltes det bra. Det var bare å synge i vei, uten angst. Og jeg ble satt pris på. Jeg var jo eldre nå, hadde det bedre, hadde fått distanse til meg selv, sier hun.

Måtte satse

Nå kjente hun at det virkelig var dette hun ville.

<strong>REDDET FRA BILBRANN:</strong> Det gikk bra med både mor og datter, men i dag lukker Isa aldri bildøren før bilen har startet. Foto: Stig-Åke Jönsson
REDDET FRA BILBRANN: Det gikk bra med både mor og datter, men i dag lukker Isa aldri bildøren før bilen har startet. Foto: Stig-Åke Jönsson Vis mer

– Men om jeg skulle satse, da måtte jeg satse for fullt. Skaffe meg erfaring i bransjen, bli scenevant. Ut og spille og gå gradene på ulike scener, dem jeg tidligere hadde hoppet over.

Men så døde kapellmesteren i bandet, og gruppen ble splittet opp.

– Hva gjør jeg nå? Uten erfaring og kontakter? Jeg satte opp en femårsplan for karrieren min.

Faren hennes hjalp henne og sa: «Nå fikser vi bil og utstyr til deg, sånn at du kan dra ut og spille». Sandra Marielle jobbet hardt – kontaktet oppdragsgivere, sang i forskjellige settinger, lærte seg å prate på scenen.

– Og publikum hadde det gøy, det så jeg jo. De syntes at det jeg sa var underholdende. Kanskje er det bare sånn at man må gå den lange, harde veien noen ganger, sier hun.

Hun begynte å lytte innover, på alle de melodiene hun alltid hadde hatt inni seg. Som sangen hun skrev til datteren Isa.

– Jeg hadde båret på den siden separasjonen. Det var en slags vuggevise til meg selv, en trøst for min dårlige samvittighet overfor Isa. Og en trøst for henne, når vi ikke er sammen. Hun hører stemmen min, og jeg vil gi henne alle de livsråd jeg har.

Her kan du høre sangen «Isa (dry your tears)» som Sandra Marielle har skrevet til datteren.

- Jeg tenker at andre i samme situasjon også kan få trøst av den sangen, sier Sandra Marielle.

<strong>Det gikk bra:</strong> Sandra Marielle og Isa med redningspersonalet. Foto: Privat
Det gikk bra: Sandra Marielle og Isa med redningspersonalet. Foto: Privat Vis mer

Diesel, ikke bensin

Og så kom bilbrannen, som kunne endt ille. Den var som et tegn til henne om at man skal satse på drømmene sine mens man har tid.

Bilen var den hun hadde kjøpt for å kunne realisere karrieren sin. En dag, da hun var sliten etter en spillejobb, fylte hun diesel i stedet for bensin på tanken.

Den måtte på verksted for rengjøring for å bli kjørbar igjen. Så Sandra Marielle ante ikke uråd da hun og datteren satte seg i bilen lille nyttårsaften.

Da flammene sto opp fra panseret, fikk hun panikk. Hun så ikke Isa der bak, bare at det brant i baksetet også. Hun kastet seg ut, sprang rundt til den andre siden av bilen. «Isa! Isa!»

Isa hadde allerede kommet seg ut, og løpt rundt bilen, til førersiden for å redde moren sin.

– Å, for en lettelse det var! Jeg tok hånden hennes, og så løp vi bort fra bilen.

Brannvesen og politi stømmet til åstedet.

Brannmennene trodde det var bensinslangen som ikke hadde vært festet ordentlig, og at det var derfor det hadde begynt å brenne. Men det gikk det ikke an å bevise, for bilen hadde jo brent opp, sier Sandra Marielle.

Jeg fleipet med brannmennene for å avdramatisere det hele for Isa. Jeg forsøkte å vise henne at alt var bra – vi lever jo. At det er det viktigste. Men Isa har fått seg en støkk. Nå lukker hun aldri bildøren før bilen har startet.

Men Sandra Marielle baler ikke noe mer med det. Hun er bare glad for at Isa klarte seg. Og hun selv. Og at de har hverandre.

LES OGSÅ: Brannfellene du bør være obs på

Denne artikkelen er også publisert i Allers nr. 52.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer