Budsjett:

Sånn gikk det da jeg skulle leve på 200 kroner på en uke

- Jeg syndet mer enn én gang.

BUDSJETT: Matvareprisene har steget over 12 prosent siden november 2021. Det merker man godt dersom man lever på stramt budsjett. FOTO: IDA BERGERSGEN.
BUDSJETT: Matvareprisene har steget over 12 prosent siden november 2021. Det merker man godt dersom man lever på stramt budsjett. FOTO: IDA BERGERSGEN. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- 200 kroner på mat på en uke skal gå helt fint, tenkte jeg eplekjekt da KK-redaksjonen diskuterte Tik Tok-trender høsten 2022. Nettopp det å leve på et sånt minimumsbeløp var en av challengene som folk kastet seg på- mens mat-, strøm og drivstoffprisene steg.

Jeg var fra tidligere perioder vant til å leve med smalhans, men da brukte jeg flittig fra skap og fryseboks. Denne gangen skulle jeg ikke bruke noe av jeg hadde i kjøleskap eller fryser fra før. Bortsett fra salt, sukker og olje.

Bruker mye penger på mat

Jeg er ikke helt fremmed for å ha dårlig råd og kan tenke tilbake på begynnelsen av 20-årene mine som «de magre årene», der middag i perioder besto av flatbrød med pålegg på. Dessuten har jeg fortid som «en gang i måneden-handler» og vet at en godt planlagt matplan fungerer godt.

Nå skal det sies at mange av dem som jeg så på Tik Tok, brukte av det de hadde i skap og skuffer fra før. En av dem er Ingrid G. Harkestad som i høst sammen med kjæresten, prøvde å bruke under 200 kroner på mat på en uke. Hun la også ut videoer fra prosessen på Tik Tok og merket fort at mange andre også var opptatt av å spare penger på mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer