Vold

«Sanna» ble slått av moren

Til tross for 20 bekymringsmeldinger til barnevernet, måtte hun vokse opp hos moren. I et stort intervju i KK forteller hun hvordan det har preget livet hennes.

SLÅTT AV MOR: - Jeg skulle aldri ha vokst opp hos min mor, sier «Sanna» i dag.  Foto: Nadia Nordskott
SLÅTT AV MOR: - Jeg skulle aldri ha vokst opp hos min mor, sier «Sanna» i dag. Foto: Nadia Nordskott Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det var den psykiske volden som var verst for «Sanna». Aldri å vite hvilken stemning hun kom hjem til etter skoletid. Nedsettende bemerkninger, det å bli fortalt hvor lite hun var verdt, hvor lite hun ville klare, for et elendig liv hun ville få.

Ja, det var ille å bli  lugget. Ja, det var ille å bli slått. Men det er den totale mangel på respekt for henne som person som har skapt de dypeste sårene. 

Og at dette kom fra mamma, var ekstra vanskelig å akseptere.

LES OGSÅ: Fikk blodpropp 8 år gammel 

20 bekymringsmeldinger hos barnevernet

Sanna ble et stille barn. Hun ble den som kunne gå flere skoledager til ende uten å snakke med noen, som tilbrakte mer og mer tid på rommet sitt. Venner var det få av, hva skulle hun snakke med dem om når hodet hele tiden var fullt av alt det andre som foregikk i livet hennes, det hun ikke fikk lov til å snakke om? 

Ja, det hendte at familien fikk barnevernet på besøk. Rundt 20 bekymringsmeldinger gikk ikke helt upåaktet hen. Men bekymringene ble alltid lagt bort. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer