Rydde-coach:

Sanne drar hjem til folk som profesjonell opprydder

– Hva er det som er verst med rotet hjemme hos deg? spør Sanne Severinsen. Hun er en av de nye rydde-coachene.

RYDDE-COACH: – Noen utdanner seg til yogalærer eller starter et bærekraftig firma, men jeg ville bare rydde, sier Sanne Severinsen. Hun drar hjem til folk som profesjonell opprydder. FOTO: Nicoline Olsen
RYDDE-COACH: – Noen utdanner seg til yogalærer eller starter et bærekraftig firma, men jeg ville bare rydde, sier Sanne Severinsen. Hun drar hjem til folk som profesjonell opprydder. FOTO: Nicoline Olsen Vis mer
Publisert

Du har kanskje hørt om Netflix-fenomenet og opprydningsguruen Marie Kondo? Sanne Severinsen er coach og hjelper folk med å rydde etter det samme systemet som den japanske superrydderen. Ifølge Sanne Severinsens er det å rydde en ny form for mindfulness. Så i stedet for å gå på yoga eller reise på retreat burde alle sette i gang med å rydde i skuffer og skap og ordne opp i papirene sine.

Det kan virke som om hun har rett – i hvert fall hvis man skal tro denne artikkelen ‒ for i tillegg til at jeg fikk ryddet opp i mitt eget hjem, fikk jeg orden på ting jeg ikke har hatt orden på tidligere. Og jammen dukket det ikke opp et nøkkelknippe på bunnen av en liten krukke med binders og gummistrikker. Nøklene viste seg å passe perfekt i hengelåsen på loftet, og kaching! ‒ der gjemte det seg en fin, nesten ny vaskemaskin og ditto tørketrommel, klappet og klare til å bli solgt videre.

Jeg skulle egentlig akkurat til å kaste nøklene i søppelet da Sanne Severinsen stoppet meg: «Det der ser ut som nøklene til en hengelås. Har du en hengelås et sted?» Man har altså en del å tjene på å rydde opp hjemme, selv om det ikke blir millionbusiness à la Marie Kondo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer