Digital kompetanse

- Sårt og upraktisk å holdes utenfor digitalt

Seniornett vil hjelpe flere nordmenn til å få bedre digitale ferdigheter. Dette gjør de blant annet ved å arrangere en egen fotokonkurranse for eldre.

UTENFOR: Å ha svake digitale ferdigheter gjør at du holdes utenfor, både med tanke på det praktiske i hverdagen, men også sosialt, påpeker Kristin Ruud, generalsekretær i Seniornett. Foto: Seniornett
UTENFOR: Å ha svake digitale ferdigheter gjør at du holdes utenfor, både med tanke på det praktiske i hverdagen, men også sosialt, påpeker Kristin Ruud, generalsekretær i Seniornett. Foto: Seniornett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- I dagens samfunn er det nødvendig for alle å ha grunnleggende digital kompetanse for å kunne fungere som samfunnsborger, og for å kunne ha et rikt sosialt liv. Uten digital kompetanse risikerer du å føle deg utenfor, sier generalsekretær Kristin Ruud i Seniornett til Vi.no.

Om lag 600 000 nordmenn har lav eller ingen digital kompetanse, og svært mange av dem er eldre, ifølge Kompetanse Norge.

Seniornett vil bidra med å gi seniorene økt digital kunnskap. Dette gjør de blant annet ved å arrangere Digital festival årlig, der alle landets seniorer i år inviteres til å bli med på en fotokonkurranse med tema «Min hverdag».

Mange eldre trenger økt digital kompetanse

– Målet med konkurransen er å få flere seniorer til å ta i bruk digitale verktøy. Ta bilder med mobilen, kanskje forbedre dem digitalt, dele dem med e-post eller i sosiale medier, lage fotobok og så videre, sier Ruud.

- Hvorfor er det viktig for Seniornett å bidra med økt digital kompetanse for eldre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer