Polyamorøs triade

Saskia er gift med Marcin og forlovet med Lui

- Folk leter etter forbilder som ikke er av det stereotypiske slaget. Det er også derfor vi valgte å vise verden hvem vi er.

VEKKER OPPSIKT: Trioen Lui (t.v.), Marcin (i midten) og Saskia (t.h.) lever et litt annerledes liv, men de har aldri vært lykkeligere. Foto: Privat
VEKKER OPPSIKT: Trioen Lui (t.v.), Marcin (i midten) og Saskia (t.h.) lever et litt annerledes liv, men de har aldri vært lykkeligere. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Hadde du spurt meg for to år siden om jeg en dag kom til å leve i en polyamorøs triade, ville jeg mest sannsynlig sagt «aldri», sier Saskia Michalski til KK.

For et halvt år siden valgte hun og ektemannen Marcin å dele sin historie. Historien om hvordan livene deres plutselig forandret seg idet Lui kom inn i bildet.

Tyske Saskia (27) og Marcin (31) giftet seg i 2017 etter å ha vært sammen i to år. Fram til 2019 levde de to et helt «vanlig» liv før Saskia en dag møtte Lui (27) på CrossFit-trening.

I starten pratet de bare på trening, men noen måneder senere merket de begge at det var mer enn bare vennskap der.

En monogam triade

Vi leste først om forholdet til Saskia, Marcin og Lui på Daily Mail, men skjønte raskt at alle sammen har opparbeidet seg et stort publikum på sosiale medier. Det var også her de først valgte å dele sin historie.

LYKKELIG TRO: Marcin (t.v.) er gift med Saskia (i midten), og Lui (t.h.) er forlovet med Saskia. Foto: Privat
LYKKELIG TRO: Marcin (t.v.) er gift med Saskia (i midten), og Lui (t.h.) er forlovet med Saskia. Foto: Privat Vis mer

Det har seg nemlig slik at Saskia forelsket seg i Lui fra treningssenteret, men hun var fremdeles svært forelsket i ektemannen sin Marcin også.

Og selv om Saskia var nervøs for å fortelle ektemannen om de nyoppblussede følelsene sine, så skjønte han hva som foregikk og ønsket hennes nye forhold velkommen. Heldigvis har de tre også funnet en løsning som gjør alle lykkelige.

- Lui og Marcin er overbeviste om at de ikke kan se for seg å date eller forelske seg i noen andre, og vi er alle tre innstilt på at vi er «en monogram triade». Det ville derfor kommet som en stor overraskelse hvis noen forandrer mening.

For Marcin og Lui er ikke forelsket i hverandre eller noen andre, bare Saskia. Men Saskia, hun er gift med Marcin og nå forlovet med Lui - og alle lever sammen under samme tak.

- Vi tilbringer alle timene i døgnet sammen. Siden vi alle jobber hjemmefra nå grunnet lockdown, gjør vi alt sammen. Jeg er hun som lager mat og passer på at de får i seg næring. Marcin tar seg av all husholdningsrelatert shopping, og Lui har full kontroll på økonomien og familie-kalenderen – som er en veldig full kalender.

- Vi ler av de fleste stygge kommentarer vi får

Trioen har klart å finne en løsning som fungerer for alle parter. For i bunn og grunn er det kun én ting som er viktig: at alle er lykkelige.

- Vi er stolte av hva vi har funnet. Vi er stolte at vi har funnet det alle leter etter: vårt livs store kjærlighet. Vi skal vise verden at vi på ingen måte er noen trussel, forteller Saskia.

INGEN ROMANTIKK: Marcin (i midten) er glad i Saskias (t.v.) nye forlovede Lui (t.h.), men det er ingen romantikk mellom Marcin og Lui. Foto: Privat
INGEN ROMANTIKK: Marcin (i midten) er glad i Saskias (t.v.) nye forlovede Lui (t.h.), men det er ingen romantikk mellom Marcin og Lui. Foto: Privat Vis mer

Og selv om det strømmet inn med positive kommentarer da historien til «den monogame triaden» først ble delt for et halvt år siden, er det ingen hemmelighet at det ikke bare er kjærlighet å få.

- Vi ler av de fleste stygge kommentarer vi får. Det er trist at disse menneskene får slike følelser overfor en familie som bare er kjærlige og som ikke skader noen.

Det er også mange som er nysgjerrige på livet trioen lever.

- Det føltes som om folk var tørste etter å lese om andre typer forhold. De leter etter forbilder som ikke er av det stereotypiske slaget. Det er også derfor vi valgte å vise verden hvem vi er.

Saskia forteller at hun og kjærestene sine har alle støttende familier og at de er heldige som har nettopp det.

- Vi ble oppdratt til å føle oss komfortable og trygge med hvem vi er. Ikke alle er så privilegerte, så vi føler det er vår plikt å støtte, inspirere og styrke andre som sliter med være den de er. Vi vil gjøre det vi kan for å skape en verden hvor alle er aksepterte.

- Hvordan ser fremtiden ut for dere?

- Jeg håper å se mer toleranse, aksept og kjærlighet i verden. Vi holder også på å skrive en barnebok om forskjellige typer familier som skal gis ut neste år. På det personlige plan håper jeg familien min vil vokse med mini-Marciner, mini-Luier og mini-Saskiaer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer